5 perc és kész a finom, egészséges és jeges reggeli!
Nemrég már beharangoztam, hogy mit eszel egész nyáron, vagy legalábbis, hogy mit kínálsz a vendégeidnek, mert annyira finom. Most viszont elmondom neked, hogy te mit fogsz falatozni, nem csak a meleg nyári reggeleken – hipp-hopp itt lesznek, legalábbis remélem -, hanem már most ezeken a kora nyári, kicsit csípősebb reggeleken.
Ezeket a jégkrémeket! Tulajdonképpen 1 lépés nehezíti az amúgy 2 perces összeállítást, de a nehezíti szó talán erős is, ugyanis arról van szó csupán, hogy egy kis zabpelyhet kell pirítani szárazon egy serpenyőben. Ez közepes lángon kb. 5 percet vesz igénybe, és érdemes folyamatosan rázogatni azt a serpenyőt, mert hamar ég. És ha ezzel megvoltál, valamint a gyümölcseidet is megmostad, mehet az összeállítás, garantálom, hogy 2 percnél nem vesz több időt igénybe.
Kókuszos, gyümölcsös, ha akarom, vegán, ha akarom vegetáriánus, jeges, finom, egészséges!
Hozzávalók
- 4 ek pirított zabpehely
- ½ kivi
- 5 dkg áfonya
- 5 dkg málna
- 5 dkg eper
- 2 ½ dl kókusztej, vagy 1 ½ dl kókusztej és 1 dl joghurt, tejszín, író, vagy kefír
- édesítő (méz, sztívia, stb.) ízlés szerint
Elkészítés
A kókusztejet keverd össze az édesítővel és a tejtermékkel, ha használsz. A jégkrém formák alját töltsd meg a gyümölcsökkel, az egészben hagyott áfonyákkal, málnával, félbe, vagy negyedbe vágott eperrel, felszeletelt kivivel, vagy bármilyen gyümölccsel, később pl. jöhet a cseresznye, a meggy, a barack… Öntsd fel majdnem teljesen a kókusztejes keverékkel, majd a tetejére kanalazz kb. 1 tk-nyi zabpelyhet, és nyomkodd is le egy kicsit. Tedd a fagyasztóba, és néhány óra (legalább 3) múlva fogyaszthatod is, de legjobb reggelire!