Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Visszatér a konyhába a '70-es évek

Az öltözködésbe a ’90-es évek, a gasztronómiába a kettővel korábbi évtized köszönt be.
2018. June 10.

Quiche

Nem meglepő, hogy ez a régi kedvenc újból trendi. Ki ne szeretne ízletes pitét enni ebédre vagy vacsorára. Reggeliként is remekül helytáll.

Ananászos csirke

A hawaii ételek voltak a legmenőbben a ’70-es években, tehát az ananász top gyümölcsnek számított. Különösen az édes-savanyú kombináció volt nagy sláger. Bónusz pont, ha valamit már eleve ananászban tálaltak.

Répatorta

Nem csak Húsvétkor, egész évben. Nem tudjuk elhinni, hogy volt olyan idő, amikor ez nem örvendett hatalmas népszerűségnek, de a legsikeresebb ebben az időszakban volt. Rengeteg elkészítési módja van, mindegyik kicsit más ízt kölcsönöz, így bátran kísérletezhetünk, melyik lesz a család kedvence.

Pasta primavera

A friss zöldségekkel és krémes szósszal készülő tészta a ’70-es években debütált a New York-i Le Cirque étterem kínálatában. Persze, már előtte is létezett ez az olasz étel, de ekkor tett szert világhírre.

Zöld dressingek

A vegetarianizmus a hippi korszakban években élte virágkorát, világszerte álltak át az emberek a növényi alapú étrendre. A zöldleveles alapú mártogatósokat azért szerették akkor és kedvelik most is, mert mártogatósként és saláta öntetként is remekül helyt állnak.

via: Pure Wow

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tökéletes vendégváró falatok: Répatortás muffin

Tökéletes vendégváró falatok: Répatortás muffin

"Ha nem akarok végig a konyhában állni, akkor valami olyat kell kitalálnom, ami tartós is"

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!