Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: Mediamatic Amsterdam

Vírusbiztos éttermi élmény Hollandiából: vacsorázz üvegházban!

2020. June 1.

A közvetlen vírusveszély elmúltával a másfél méteres távolság szabálya egy ideig biztosan az életünk részét képezi majd, ahogyan érvényes lesz a vendéglátásban is. Ez alaposan megnehezítheti a tulajdonosok dolgát, hiszen sok helyen azt jelenti, hogy egyszerre csak kevesebb vendéget tudnak fogadni. Vannak azonban olyanok, akik a negatívumok helyett inkább kreatív megoldásokon gondolkoznak, amelyek inspirálók lehetnek a jövőre nézve. Íme egy ilyen koronavírus-biztos üvegház étterem Hollandiából.

Az amszterdami Mediamatic igencsak előremutató ötlettel rukkolt elő, és teljesen növényi alapú ételeit vízparti kis üvegházakban kínálja vendégeinek, szigorúan a másfél méteres távolság betartása mellett. Az üvegház étterem kis fülkéiben egyébként egyszerre két ember ülhet (de plusz 40 Euróért egy harmadikat is beengednek). A teljesen vegán vacsorát vagy este 6 és fél 9, vagy este fél 9 és 11 között lehet elfogyasztani. Az üvegház étterem foglalásai már most beteltek június végéig.

A Mediamatic egyébként eredetileg nem étterem, sokkal inkább egy művészeti központ, amely 1983 óta igyekszik folyamatosan újat mutatni a művészetek terén. Profiljába elsősorban workshopok szervezése, előadások és művészeti projektek tartoznak. Ezek fő témája a természet, a biotechnológia, illetve a művészet és a tudomány kapcsolata. Ezekben a hetekben épp az új projekt tesztelése folyik, amely nem más, mint egy, a francia „chambre séparée” inspirálta éttermi helyszín. Közben a tulajdonosok a holland kormány engedélyére várnak, hogy újranyithassák éttermüket és a többi művészeti helyszínüket.

Forrás: Drive Me Baby, Turizmus.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Legidegesítőbb kérések az étteremben

Legidegesítőbb kérések az étteremben

Egy pincér mesél arról, őt milyen furcsa kérésekkel találták meg
Mondd japánul: rántott hús – megnyitott a Nebuta étterem

Mondd japánul: rántott hús – megnyitott a Nebuta étterem

Prémium alapanyagokkal, csodás ízekkel és izgalmas koncepcióval várnak Budapest szívében, a Nyugati téren.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!