Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Svédasztalt, de gyorsan! Ha nincs sok időd főzni, akkor is fogadhatod pompás terülj-terülj asztallal a vendégeid

2020. január 6.

Vízkereszt napjával kezdetét veszi a farsangi időszak sok-sok bállal, álarcos mulatsággal, táncos összejövetellel. Egy jó buli mit sem ér finom falatok nélkül, viszont előfordulhat, hogy nincs sok időnk az előkészületekre. Aggodalomra semmi gond, nem attól leszünk jó házigazdák, ha napokat sütünk-főzünk, a gyors finomságokat éppúgy szeretni fogják vendégeink. Lássuk, mi mindenből válogathatunk a svédasztalunkra! 

 

1. Tésztasaláta 

Egyedül azt kell megvárni, hogy kihűljön a főtt tészta, a többi már percek kérdése. Válasszunk rövidebb fajtájú tésztát, például pennét vagy szarvacskát. Tejfölből, mustárból, majonézből készítsünk öntetet, ízesítsük tetszőleges fűszerekkel. Forgassuk össze a tésztával, konzerv vagy friss zöldségekkel, sonka- és sajtkockákkal, majd tálalásig tegyük hűtőbe. 

 

2. Leveles tészta 

A sütőpapírra feltekert, hűtött, konyhakész leveles tészta az egyik leggyorsabb megoldás, ha falatkákat kell készíteni. Lehet édes (fahéjas, kakaós, pudingos vagy túrós) és sós (paradicsomos, pizzás, tejfölös-kolbászos), hamar megvannak, mutatósak és finomak. 

 

3. Kencék 

Unalmas a szendvics? Lehet, hogy a margarinos-szalámis nem a legizgalmasabb választás, viszont ha a kenyérszeleteket tojáskrémmel, humusszal vagy ízletes körözöttel kenjük meg, rögtön szintet lép az egyszerű szendvics. Felvágott, sajt, olajbogyó, koktélparadicsom és kis saláta kerülhet még rájuk attól függően, hogy mennyi időnk van díszítgetni. 

 

4. Mártogatósok 

Tegyünk poharakba zöldséghasábokat, például répát, angol zellert és kígyóuborkát. Kis üvegekbe kanalazzunk zöldfűszeres tejfölt, zöldségkrémet, vagy az előzőekben már említett humuszt vagy körözöttet, és már indulhat is a mártogatás.

 

5. Bólé 

Egy óriási tál gyümölcsbólé a svédasztal éke lehet. Nincs más dolgunk, mint felszeletelni tetszőleges gyümölcsöket (ha erre sincs idő, válasszuk a konzerves, darabolt kiszerelést), majd felönteni pezsgővel, sangriával és gyümölcslével.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tippek a svédasztalos reggelihez

Tippek a svédasztalos reggelihez

Mutatjuk, hogy hozzuk ki a legtöbbet a hotelbéli reggeliből
Így bírjuk rá illedelmesen vendégeinket a távozásra

Így bírjuk rá illedelmesen vendégeinket a távozásra

A Sütimester egyik zsűrije, Mary Berry tanácsa

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.