Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Őszi nagytakarítás? Vagy egy váratlan folt? Nézzük a legjobb praktikákat!

2022. October 17.

Az alábbi 6 takarítási tipp garantáltan megkönnyíti a dolgunkat, legyen szó ablakmosásról, bolyhokról vagy egy csúnya foltról. 

 

1. Mikrótakarítás citromlével

Egy mikrózható üvegedényt töltsünk meg vízzel, majd vágjunk félbe egy citromot, és facsarjuk bele a levét. Tegyük 3 percre a mikrósütőbe, ezután elegendő lesz egyszerűen áttörölni a gép belsejét.

 

2. Borotvával a bolyhok ellen

Ha a pulcsink tele van szöszökkel vagy kibolyhosodott, kapjunk elő egy eldobható borotvát. Először persze egy nem látványos felületen teszteljük le, hogy nem tesszük-e tönkre az anyagát. Ha minden rendben, terítsük ki a ruhadarabot egy vízszintes felületre és feszítsük meg. A szöszöket és bolyhokat ezután rövid, határozott mozdulatokkal borotváljuk le.

 

3. Tejet a vörösborfoltokra

Ha kilöttyent a bor a szőnyegre, ne essünk pánikba! Először itassunk fel annyi bort, amennyit csak lehetséges, majd öntsünk tejet közvetlenül a foltra. Hagyjuk így egy órán át. Végül kis vízzel mossuk át a foltot, ha sikerrel jártunk, akkor a tej szívta magába a bort a szőnyeg helyett.

 

Még több praktika: Így tisztítsd meg a zuhanyfüggönyt 

 

4. Gyűjtsük össze az üvegszilánkokat egy szelet kenyérrel

Húzzunk kesztyűt a biztonság kedvéért, majd nyomkodjuk a kenyeret oda, ahol az üvegszilánkok szétszóródtak. A kenyér szivacsként magába szívja az üveget.

 

5. Fekete tea mint üvegtisztító

Ha az ablakokat vagy a tükröket szeretnénk megpucolni, áztassunk be pár filter fekete teát egy csésze forró vízbe. Ha kihűlt, a teavizet töltsük át egy szórófejes flakonba. A tea magas sav- és tannintartalma miatt nagyon hatásos zsíroldó!

 

6. Tisztítsunk farmert a fagyasztóban

Ha már mérgelődtünk amiatt, hogy mosás közben összement a kedvenc farmernadrágunk, próbáljuk ki a következő trükköt. Tegyük a farmert egy lélegző anyagból készült zacskóba, majd be a fagyasztóba legalább egy éjszakára. A hideg semlegesíti a szagokat és megöli a baktériumokat. 

 

Forrás: BuzzFeed

 

Ez is érdekelhet: 

Ezekkel a praktikákkal tartott rendet Julia Child főzés közben

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!