Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: Szécsi István

Oklevéllel indítja az évet a Veresi Paradicsom

2021. January 14.

A prémium paradicsomkülönlegességeket termelő Veresi Paradicsom Kft. megkapta a biológiai növényvédelem és a természetes beporzás terén piacvezető Koppert Biological Systems Mother Earth elismerését – egyedüliként a CEE régióban –, amiért maximális figyelmet fordít a biológiai kártevő-szabályozásra.

 

Veresi, a vegyszermentes 

Az elmúlt egy évben a Veresi Paradicsom több rangos elismeréssel gazdagodott, elnyerte többek között az EY Újgenerációs gyártástechnológiák különdíját, a Highlights of Hungary Forbes-különdíját, az Agrárminisztérium Agrár Innovációs díját, legutóbb pedig a Koppert Biological Systems biológiai növényvédelemért járó Mother Earth oklevelét – köszönhetően annak, hogy innovatív technológiával biológiai növényvédelemmel törekedve a vegyszermentességre, tisztán termeszti Veresegyházon a prémium paradicsom-különlegességeket, köztük a világ egyik legédesebb fajtáját. Magyarország legkorszerűbb, mesterséges pótmegvilágítással ellátott üvegházában az év minden napján – így az őszi és téli évszakokban is – ugyanolyan ízletes, magas minőségű és magas tápanyagtartalmú paradicsomokat termesztenek, ezzel több mint ezer tonna külföldről behozott paradicsomot váltanak ki hazai termeléssel. A Veresi termények a boltok mellett a magyar Michelin-csillagos éttermekbe is eljutnak, szállítanak paradicsomot a Mészáros Ádám vezette Onyxba, valamint a Szulló Szabina és Széll Tamás jegyezte Standba is.

 

Környezetbarát termesztés 

A paradicsomok minden szempontból kimagasló minősége a kitűnő vetőmag használatán túl annak köszönhető, hogy – környezetbarát megoldásként – a termesztés során nem használnak felesleges vegyszereket, a beporzást poszméhek, a kártevők elleni védelmet fürkészdarazsak és ragadozó poloskák végzik. A zárt hidrokultúrás rendszerben a töveket föld helyett Srí Lanka-i organikus kókuszrostpaplanba ültetik, amely komposztálható, vagyis használat után nem terheli a környezetet, ráadásul folyamatosan vizsgálják az öntözővizet, így a paradicsomokba kizárólag ellenőrzött anyagok juthatnak.

A biológiai növényvédelemért járó Mother Earth oklevéllel a Koppert Biological Systems gratulációját fejezi ki a Veresi Paradicsomnak, amiért elkötelezetten dolgozik a felesleges vegyszerektől mentes élelmiszernövények környezettudatos termesztésén – amelyhez egyébként a a holland cég poszméhkaptárai is hozzájárulnak.

 

Forrás: Just Creative 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!