Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Mutasd az étkezőasztalod, megmondom, ki vagy!

2019. December 28.

Akár családi örökség, akár garázsvásáron vagy régiségpiacon talált antik szépség, akár vadiúj beszerzés, egy biztos: az étkezőasztal épp annyira egyedi, mint a tulajdonosa. Minden konyha- vagy étkezőasztal – és ami rajta van – tökéletesen képes bemutatni a tulajdonosát, illetve a családját. Tedd a szívedre a kezed, magadra ismersz? Figyelem: mókás összeállítás következik az előszilveszter jegyében, nem muszáj a leírtakat véresen komolyan venni!

A konyhaasztal, ami ki sem látszik a ráhalmozott tárgyak súlya alól

Álmodozó vagy, aki általában arról álmodik, hogy megtalálja a kedvenc tányérszettje minden egyes darabját. Úgy fantáziálsz a napról, amikor lesz időd rendet rakni, mint ahogy mások egy hosszabb utazásról ábrándoznak. Elképzelhető, hogy kiabálni is szoktál: „Legyen végre rend az asztalon!” Nagy terveid vannak a jövőre nézve, már legalább 6 Pinterest táblát teletűztél az álmaiddal. Igazából kézműveskednél, sőt titkon talán vállalkozást is indítanál, de ehhez persze kellene egy asztal, amin elférsz. Tudod, hogy a régi levelek, reklámújságok, félig összerakott kirakósok és az alvó macska között számodra is van valahol hely a kibontakozásra. Csak addig… El kellene végre pakolni, ugye?

A konyhaasztal, amin általában öt különböző, éppen hűlésnek induló étel található

Apró lények a fedélzeten! Bendőjük feneketlen, viszont pontosan tudják, hogy mit szeretnének megenni, és mi az, ami szóba sem jöhet. Te pedig „kötelességtudóan” megfelelsz az elvárásoknak, részben azért, mert mégis a gyerekeid, részben pedig azért, mert már unod az állandó hisztit, ami mondjuk a sárgarépa vagy a brokkoli szidalmazásában merül ki.

A makulátlanul tiszta konyhaasztal, ami olyan, mintha egyenesen a kedvenc lakberendezési magazinod hasábjairól ugrott volna a lakásodba

Szereted a csillogást, van legalább három fondükészleted, a teáscsészéid pedig kínai porcelánok. Sőt: több szett sosem használt törölközővel is rendelkezel, ezeket persze csak akkor pakolod ki a fürdőszobában, ha vendégeket vársz. Ha van hobbiszobád, legszívesebben jelszóval védenéd, nehogy illetéktelenek kezébe jussanak a kedvenc alapanyagaid. Szeretsz leülni a családdal közösen vacsizni, komótosan kipakolod a textilszalvétákat, talán még gyertyát is gyújtasz. Majd szép visszafogottan beszélgettek a közéletről – számodra ilyen egy idilli étkezés.

A konyhaasztal, ami üvegből készült

Mi tudjuk: szeretsz veszélyesen élni! Nem félsz az olyan óriási rád leselkedő veszélyektől, mint az ujjlenyomatok vagy a foltokat hagyó vízcseppek. Fehér nadrágban főzöl – még paradicsomos spagettit is –, hiszen a kötény a félősök kedvenc öltözete. Bátor és merész vagy, és ez nem csupán az asztalod anyagán látszik meg, hanem a rápakolt ételeken is.

Forrás: Reader’s Digest

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Asztalterítés mesterfokon

Asztalterítés mesterfokon

Lépésről lépésre a lenyűgöző látványért.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!