Milyen húsvéti sütemények kerülnek az asztalra Máltán vagy épp Mexikóban?
Édes körképünkben megmutatjuk, hogy mi mindent fogyasztanak húsvétkor a nagyvilágban. Egy biztos: változatos desszertek kerülnek az ünnepi asztalokra.
1.Paskha, a szláv sajtpuding
A sütés nélküli sajttortára emlékeztető sajtpuding Oroszország európai részén és Ukrajnában számít elterjedt húsvéti finomságnak.
2.Brit hot cross bun
Ez a manapság már nálunk is ismert, de magyar elnevezéssel (még) nem rendelkező húsvéti péksütemény Angliából terjedt át a legtöbb nyugati országba.
3.Kulich, az orosz édes húsvéti kenyér
Kalácsalternatíva a szláv országok konyháiból.
4.Mexikói cocadas
Ragacsos és édes desszert sok-sok kókusszal.
5.Húsvéti gyümölcstorta Nagy-Britanniából
A simnel egyszerűen elkészíthető gyümölcstorta, tésztájába szárított és aszalt gyümölcsök kerülnek, illetve selymes mandulakrém.
6.Potica Szlovéniából
Édes, diós töltelékű tekercs a szomszédból, szlovén bejglinek is szokták nevezni.
7.Répatorta az Egyesült Államokból
Adja magát a répatorta húsvét alkalmára, mégis viszonylag lassan vált nálunk is ismertté, pedig meglepően finom és szaftos.
8.Figolli
Máltai kekszek mandulakrémmel töltve, húsvétiasra dekorálva.
Forrás: Sweet and Savor