Milyen ez az étterem? Séfek súgnak, hogy előre tudd, mit kapsz a pénzedért
2022. July 2.Nyáron mindenki szívesen próbál ki új éttermeket, akár nyaralás közben, akár a lakóhelyéhez közel. De vajon honnan tudhatjuk, mire számítsunk? Egy Reddit felhasználó séfeket kérdezett, mire kell figyelni.
“Nálam egy dolog mérvadó egyből, ez pedig a szag. Ha romlott étel vagy fertőtlenítő szagát érzed a konyhához közel, az sosem jelent jót”
“ Ha van halas pult egy vízparti étteremben, mindenképp vess rá egy pillantás, akkor is, ha utálod a halat. Ha az tiszta, akkor jó eséllyel a konyha is az lesz”
“Ha mocskos a vécé és retkes a padló, a konyha is ugyanilyen”
“Amikor az étlapon rengeteg kaja szerepel, akkor számíthatunk rá, hogy vagy fagyasztott áruról beszélünk, vagy minden előre van főzve és újra van melegítve. De az is lehet, hogy az alapanyagok nem frissek. Mindig jobb jel, ha kevés étel van az étlapon”
—u/DaleGribble3
“Hol az étteremvezető és mit csinál? Kimerültnek és idegesnek tűnik, vagy lelkes, segítőkész és kommunikál a személyzettel? A jó vezetők rendszerint jó munkaerőt vonzanak, vagyis a szakács és a pincér is jó lesz.”
“Figyeld a személyzet névcímkéjét. Ez általában ugyanaz marad, amíg az adott helyen dolgozik az ember. Előfordul, hogy egy kicsit beszakad, összegyűrődik, megtörik a papír. Ha azonban mindenkinek vadiúj címkéje van, jó eséllyel havonta cserélődnek az emberek. Az pedig soha nem jó jel.”
“Ha érzed a halszagot, amikor belépsz a helyiségbe, akkor nem friss a cucc. A friss halnak nincs az az átható szaga, amit gyakran kapcsolunk hozzá – csak akkor lesz erős az illat, ha már nem friss az étel”
Amikor előzékenyek szeretnénk lenni az étteremben, pedig inkább nem kellene…