Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Milyen ételekkel szokták várni az amerikaiak az elnökválasztás eredményét?

2020. November 9.

A tévé előtt várakozással töltött órák alatt az amerikaiak többsége általában nem túl egészséges, cserébe viszont jócskán kalóriadús ételekkel nyugtatja az idegeit. Azt például biztosan tudjuk, hogy helyi idő szerint délelőtt 11 órakor Joe Biden jelentős mennyiséget rendelt nagy kedvencéből, a fagylaltból jókora adag Dr Pepper üdítő kíséretében.

A legtöbb cikk szerint ilyenkor comfort és fast foodot rendel leginkább a lakosság. A „comfort food” magyarra átültetve melengető, otthon érzetet nyújtó, laktató, házias ételeket jelent, a „fast food” pedig gyorsétel – bár ez utóbbi biztosan nem szorul magyarázatra. 2016-ban 20%-kal több ételt rendeltek házhoz, mint egy hagyományos napon, különösen a pizza és a cupcake volt kedvelt, ezekből 46, illetve 79%-kal rendeltek többet a szokásosnál.

A különböző vidékeket és városokat végignézve megállapítható, hogy más-más ételeket kedvelnek a lakosok. New Yorkban a csipsz és salsa, a kókuszos ragacsos rizs és a görög saláta a sláger, Chicagóban viszont inkább az indiai ételek. Szintén 2016-os adatok szerint a választások környékén 97%-kal több alkoholos italt rendeltek az emberek a megszokottnál.

Forrás: Fast Company

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!