Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mi az a #ScrewTheScale?

A közösségi médiában ez egy újabb testpozitív hashtag. Mit jelent pontosan?
2018. April 22.

A Screw The Scale finoman magyarosítva azt jelenti, francba a mérleggel. Olyan emberek posztolnak ezzel a teggel, akik életmódot váltottak és így testük átalakult. A képekre ráírják a fogyás előtti és a jelenlegi súlyukat is. Ennek és a tagnek fontos üzenete van: nem a mérleg nyelve mutatja meg, hogy jó formában vagyunk-e. Legalábbis nem minden esetben.

Ha rákeresünk erre a hashtagre akár Instagramon, akár Twitteren, rengeteg képet kapunk, melyek bizonyítják, hogy nem olyan lényeges a mérlegen látható szám, mint amennyire azt hisszük. A változást követő after fotókra írt szám általában magasabb, mint a before képen szereplő – vagy legalább is nem alacsonyabb.

Természetesen egy fogyókúrázás alatt nagyon fontos a mérleg is, mint visszajelzés, szeretnénk, ha csökkenne a rajta látott szám. Ez csökken is a folyamat elején, de egy idő után az izomgyarapodás súlygyarapodást eredményez. Az izom nehezebb, mint a zsír, ezért van, hogy a fitness modellek korántsem a könnyűsúlyú kategóriába tartoznak, mégis nagyon csinosak, remek formában vannak.

Az üzenet világos: sokkal fontosabb, hogy egészségesek legyünk, és fittek, mint hogy szép eredményt érjünk el a mérlegre állva. Ha számadatokat szeretnénk, fogjunk inkább egy centit, mérjük meg magunkat itt-ott, vagy elég, ha ruhavásárláskor belátjuk, már nem az XL-es kabát kell, mert az M-es is passzol.

via: Men’s Health

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Új Insta-sztár a láthatáron

Új Insta-sztár a láthatáron

Wellness Ted feleségét parodizálja hivatalos oldalán
A 4 leginspirálóbb külföldi Instagram felhasználó - gyerekkaják terén

A 4 leginspirálóbb külföldi Instagram felhasználó - gyerekkaják terén

Van, akit az ételek miatt, van, akit "csak" a tálalása miatt érdemes követni, de egy biztos: ötletes, jópofa és gyönyörű képeket nézegetni mindig jó.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!