Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Megnyitott Széll Tamásék új étterme

A Stand25 és csapata Budán várja a vendégeket.
2019. november 19.

Széll Tamásék bisztró stílusú étterme, a Stand25 megnyitotta kapuit új, budai helyszínén. A gulyás és a rakott krumpli után a halászlé, a beregi töltött bébicsirke és a palacsinta lehet az új kedvenc.

Budán kevés az olyan hely, ahol minőségi, magyar alapanyagokból, hagyományos magyar ételeket készítenek magas színvonalon, mindezt pedig elérhető árfekvésben. A Stand25 csapata, Széll Tamás, Szulló Szabina, Hamvas Zoltán és Csahók Ibolya azt ígérik, ezt az űrt hivatott betölteni az új, budai helyszínen megnyíló éttermük, sétatávolságban a Váralagúttól.

„Végre lehet nálunk stabilan vacsorázni. Ezt már nagyon vártuk” – mesél Hamvas Zoltán, a Stand 25 egyik tulajdonosa az újdonságokról. „A magasabb komfortfokozat nagyon fontos volt számunkra, a piaci körülményeket mostanra már kinőtte a Stand25.”

„Egy korábban is étteremként üzemelő helyiséget alakítottunk át. A térnek eleve jó adottságai voltak, arra törekedtünk az átalakításkor, hogy lehetőségünk legyen nagyobb asztaltársaságok, csoportok számára is szeparált kiszolgálást lehetővé tenni. Tíz és hatvan fő között tudjuk vállalni a fogadásukat. Év végén valószínűleg egy-egy cég karácsonyi ebédje, vacsorája is megtalál bennünket. Öröm, hogy a tér alkalmas minderre” – mondja az étteremvezető, Csahók Ibolya.

Miután esténként nyitva lesznek, és a vendégtér is nagyobb, a Stand25 megduplázta a kínálatot mind az ételek, mind pedig az italok tekintetében. Szélesebb lett a bor, a kávé és a koktél-rövidital választék is.

A tervek szerint a táblás kínálat sűrűn változik majd az adott szezonnak megfelelően. Az ősz például a tök, a kacsa és a szarvas jegyében telik. „Magyar alapanyagokból világszínvonalú ételeket lehet alkotni, ebben biztosak vagyunk. Emellett azonban egy jó steaket sem vetünk meg” – vetíti előre a kínálattal kapcsolatban Hamvas Zoltán az elképzeléseiket. A Stand25 klasszikus ételei külön menüre kerülnek, és az „Új kedvencek” elnevezésű kínálattal egészülnek ki. Eddig nem volt mindig elérhető, most azonban már állandó szereplője lesz az étlapnak a halászlé, főételként pedig olyan gyerekkori ízeket idéz meg a Stand25, mint a beregi töltött csirke, amit természetesen almakompóttal és krumplipürével fogyaszthatunk. Több lesz a könnyebb, akár salátaszerű étel, emellett Széll Tamás és csapata a tervek szerint azt is bebizonyítja majd, hogy a klasszikus palacsinta mennyire finom saját főzésű sárgabaracklekvárral és mogyorókrémmel.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Egy csodálatos verseny képes krónikája - Széll Tamás három napja

Egy csodálatos verseny képes krónikája - Széll Tamás három napja

Kell még egy kis idő nemcsak a győztesnek, hanem a közönségnek, vagy akár a szűkebben vett szakmai stábnak is, hogy Széll Tamás hihetetlen diadala helyére kerüljön, hiszen az elmúlt napok leggyakoribb kérdése ez volt: elhiszed?
Íme Széll Tamás a magyar csapat plakátján

Íme Széll Tamás a magyar csapat plakátján

Amely a Bocuse d'Or lyoni döntőjére készült - ÉS NYERT!!!!
Kipróbáltuk Széll Tamás éttermét

Kipróbáltuk Széll Tamás éttermét

"Ha egy világhírű séf főztjét akarjuk enni, azt sehol nem tehetjük meg ennyire olcsón"

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.