Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Megnyitott Széll Tamásék új étterme

A Stand25 és csapata Budán várja a vendégeket.
2019. november 19.

Széll Tamásék bisztró stílusú étterme, a Stand25 megnyitotta kapuit új, budai helyszínén. A gulyás és a rakott krumpli után a halászlé, a beregi töltött bébicsirke és a palacsinta lehet az új kedvenc.

Budán kevés az olyan hely, ahol minőségi, magyar alapanyagokból, hagyományos magyar ételeket készítenek magas színvonalon, mindezt pedig elérhető árfekvésben. A Stand25 csapata, Széll Tamás, Szulló Szabina, Hamvas Zoltán és Csahók Ibolya azt ígérik, ezt az űrt hivatott betölteni az új, budai helyszínen megnyíló éttermük, sétatávolságban a Váralagúttól.

„Végre lehet nálunk stabilan vacsorázni. Ezt már nagyon vártuk” – mesél Hamvas Zoltán, a Stand 25 egyik tulajdonosa az újdonságokról. „A magasabb komfortfokozat nagyon fontos volt számunkra, a piaci körülményeket mostanra már kinőtte a Stand25.”

„Egy korábban is étteremként üzemelő helyiséget alakítottunk át. A térnek eleve jó adottságai voltak, arra törekedtünk az átalakításkor, hogy lehetőségünk legyen nagyobb asztaltársaságok, csoportok számára is szeparált kiszolgálást lehetővé tenni. Tíz és hatvan fő között tudjuk vállalni a fogadásukat. Év végén valószínűleg egy-egy cég karácsonyi ebédje, vacsorája is megtalál bennünket. Öröm, hogy a tér alkalmas minderre” – mondja az étteremvezető, Csahók Ibolya.

Miután esténként nyitva lesznek, és a vendégtér is nagyobb, a Stand25 megduplázta a kínálatot mind az ételek, mind pedig az italok tekintetében. Szélesebb lett a bor, a kávé és a koktél-rövidital választék is.

A tervek szerint a táblás kínálat sűrűn változik majd az adott szezonnak megfelelően. Az ősz például a tök, a kacsa és a szarvas jegyében telik. „Magyar alapanyagokból világszínvonalú ételeket lehet alkotni, ebben biztosak vagyunk. Emellett azonban egy jó steaket sem vetünk meg” – vetíti előre a kínálattal kapcsolatban Hamvas Zoltán az elképzeléseiket. A Stand25 klasszikus ételei külön menüre kerülnek, és az „Új kedvencek” elnevezésű kínálattal egészülnek ki. Eddig nem volt mindig elérhető, most azonban már állandó szereplője lesz az étlapnak a halászlé, főételként pedig olyan gyerekkori ízeket idéz meg a Stand25, mint a beregi töltött csirke, amit természetesen almakompóttal és krumplipürével fogyaszthatunk. Több lesz a könnyebb, akár salátaszerű étel, emellett Széll Tamás és csapata a tervek szerint azt is bebizonyítja majd, hogy a klasszikus palacsinta mennyire finom saját főzésű sárgabaracklekvárral és mogyorókrémmel.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Egy csodálatos verseny képes krónikája - Széll Tamás három napja

Egy csodálatos verseny képes krónikája - Széll Tamás három napja

Kell még egy kis idő nemcsak a győztesnek, hanem a közönségnek, vagy akár a szűkebben vett szakmai stábnak is, hogy Széll Tamás hihetetlen diadala helyére kerüljön, hiszen az elmúlt napok leggyakoribb kérdése ez volt: elhiszed?
Íme Széll Tamás a magyar csapat plakátján

Íme Széll Tamás a magyar csapat plakátján

Amely a Bocuse d'Or lyoni döntőjére készült - ÉS NYERT!!!!
Kipróbáltuk Széll Tamás éttermét

Kipróbáltuk Széll Tamás éttermét

"Ha egy világhírű séf főztjét akarjuk enni, azt sehol nem tehetjük meg ennyire olcsón"

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?