Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Kitalálod, hogy melyik a legkeresettebb karácsonyi sütemény?

2022. December 16.

Várhatóan idén is a mézeskalács lesz a legnépszerűbb karácsonyi sütemény a magyar családok asztalain. A dobogóra felért még a kókuszgolyó és a mézes krémes, de a zserbó sincs túlságosan lemaradva. Mindezek mellett egyre népszerűbbé válnak a reform sütemények.

Letaszíthatatlan a sütik trónjáról a mézeskalács

Hosszú évek óta toronymagasan a mézeskalács vezeti a karácsonyi sütemények rangsorát, már amennyiben a magyar felhasználók Google keresési szokásaira hagyatkozunk – derül ki a zserbo.info.hu friss kutatásából. A második helyre a szinte már retrónak számító kókuszgolyó ért fel, de a mézes krémes is nagy kedvenc a karácsonyi időszakban.

Forrás: http://zserbo.info.hu/

Hová tűnt a bejgli?

A dobogósokat szorosan követi a zserbó, amelyről nemrégiben egy országos kutatásból kiderült, hogy a magyarok egyik legkedveltebb süteménye.

Az egyik legismertebb karácsonyi sütemény, a bejgli népszerűsége már évek óta csökkenő tendenciát mutat, de még így is az ötödik helyre sikerült felérnie a keresési mennyiségeket tekintve. Jó néhány közönségkedvenc ott liheg a nyakában, így előfordulhat, hogy a következő években a hókifli, a tiramisu vagy a mákos guba is bekerül a TOP 5-be.

Tipp: Készíts otthon puncsot, forralt bort! 

Egyre népszerűbbek a reform karácsonyi sütemények

Úgy tűnik, hogy idén egyre több magyar háztartás asztalán találkozhatunk vegán, cukor- vagy gluténmentes süteményekkel. Azok, akik elhatározás vagy valamilyen betegség miatt kénytelenek reform ételeket fogyasztani, a karácsonyi időszakban is szeretik reprodukálni a hagyományos ízeket. Évről évre egyre többen keresnek gluténmentes mézeskalács, cukormentes zserbó és vegán bejgli recepteket az interneten.

Forrás: http://zserbo.info.hu/ 

Témába vág: 

Ezekkel a praktikákkal tuti nem marad betonkemény a mézeskalács

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!