Készíts vicces állatkákat gyümölcsökből, a gyerekek imádni fogják!
Nem könnyű feladat beadagolni a gyerkőcökbe a gyümölcsöt és a zöldséget, pedig nyáron rengeteg különféle és friss alapanyagból válogathatunk. Most viszont mutatunk 4 kreatív tálalási módszert, mellyel megkapóbban néznek majd ki a szőlők, eprek, áfonyák, és társaik.
Banánból delfint
½ csésze vegyes gyümölcs
1 fél banán
1 szőlő
2 szem mazsola
¼ tk. mogyoróvaj
Szórjuk a vegyes gyümölcsöket egy pohárba, helyezzük bele a banánt. Vágjuk be kissé a szárát (ez lesz a delfin szája), oldalt vágjunk uszonyokat a banán héjából. Egy szem szőlőt tegyünk a szájába, a többi mehet az üvegbe. A mogyoróvajjal ragasszuk fel a két mazsolát szemeknek.
Eper-banán gyíkocska
3 szem eper (felkarikázva) + 2, melyet csak lecsumázunk
1 banán (felkarikázva)
1 szem szőlő (felkarikázva)
2 mazsola
4 ropi
Váltogatva az eper- és banánkarikákat építsünk egy kígyót, a két végére rakjuk a kicsumázott epreket. Helyezzünk 1-1 karika szőlőt szemnek, szembogárnak pedig a mazsolákat. Ropikból törjünk 4-4 lábat a két oldalára.
Ananászból barátságos oroszlán
1 karika ananász
1 zöld alma (háromszöget és 4 csíkot vágunk belőle)
20 cikk mandarin
4 karika banán
2 szem áfonya
1 karika eper
Az ananászkarikára szemként rátesszük a két banánkarikát, szembogárként pedig az áfonyákat. A zöldalma háromszögből lesz az orr, a 4 csíkból pedig 2-2 szál bajusz. Az eperkarikát megfelezzük – ez az oroszlán szája. A sörényét pedig alkossuk meg mandarinból: rakjuk körbe az ananászt a cikkekkel.
Almabagoly
1 zöldalma (szeljük ketté, vágjunk 10 vékony csíkot, 2 pici háromszöget, és maradjon 2 sértetlen oldal)
3 szem szőlő (az egyik félbe vágva)
2 mazsola
1 mandulalapka
1 ropi
A két sértetlen oldalból lesz a madár feje és teste, a háromszögekből a füle, a 10 vékony almaszeletből pedig az 5-5 szárny. A félbevágott szőlőt tegyük meg lábnak (vágott oldallal lefele), alá megy a ropi, mint faág. A két szőlő szem, a mazsola szembogár lesz, a mandula pedig csőr.
forrás: buzzfeed.com