Innen tudhatod, hogy még jó a tojás
A hűtő végében pihenő tojások vagy veszélyes ellenségek, vagy még bátran használható alapanyagok.
2018. September 12.
Amire szükségünk van: A tojások és egy tál hideg víz. Győződjünk meg róla, hogy a tál elég mély ahhoz, hogy a benne levő víz bőven ellepje a tojásokat.
A művelet: Óvatosan engedjük bele a tojást a vízbe, figyeljük, mi történik. Ha a tojás lemerül, és az oldalán fekszik, akkor még jó; ha lemerül, de az egyik végére áll, akkor is még fogyasztható, de rövid időn belül fel kell használni; ha lebeg, akkor ez egy romlott tojás.
A módszer mögött: Mivel a tojáshéj félig áteresztő, ahogy öregszik a tojás, úgy egyre több folyadék jön ki belőle, amelynek helyére levegő kerül. Minél több benne a levegő, annál jobban lebeg.
via: Pure wow
Megosztom barátaimmal