Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Innen tudhatod, hogy még jó a tojás

A hűtő végében pihenő tojások vagy veszélyes ellenségek, vagy még bátran használható alapanyagok.
2018. September 12.

Amire szükségünk van: A tojások és egy tál hideg víz. Győződjünk meg róla, hogy a tál elég mély ahhoz, hogy a benne levő víz bőven ellepje a tojásokat.

A művelet: Óvatosan engedjük bele a tojást a vízbe, figyeljük, mi történik. Ha a tojás lemerül, és az oldalán fekszik, akkor még jó; ha lemerül, de az egyik végére áll, akkor is még fogyasztható, de rövid időn belül fel kell használni; ha lebeg, akkor ez egy romlott tojás.

A módszer mögött: Mivel a tojáshéj félig áteresztő, ahogy öregszik a tojás, úgy egyre több folyadék jön ki belőle, amelynek helyére levegő kerül. Minél több benne a levegő, annál jobban lebeg.

via: Pure wow

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Juhtúrós-tojásos csirkecombok

Nálunk örök sztár a töltött csirkecomb. Ez a recept pedig az egyik kedvencünk: finom juhtúrós-tojásos töltelék találkozik a puha csirkecombbal, mindenzt ropogósra sült bacon teszi még ízletesebbé.

Tojáslikőrös panna cotta

Gyorsan elkészíthető desszert, csak sajnos várnunk kell, amíg megdermed.

Tojásos jó napot!

Sára a tojás világnapra most egy quiché-t hozott.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!