Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Ingyenes főzőtanfolyam Massimo Bottura sztárséffel és ismert szakácsokkal

2020. April 27.

Ki gondolta volna, hogy a koronavírus-járvány miatt kialakult karantén lehetőséget ad arra, hogy olyan híres séfek, mint Massimo Bottura vagy Anne Sophie Pic ingyenes főzőtanfolyam-sorozatot indítsanak? A járvány kevés pozitívuma közé tartozik, hogy most a világ legnagyobb tehetségei is a négy fal között tengetik hétköznapjaikat, ez pedig sokaknak lehetőséget nyújt, hogy közvetlen, családias keretek között megosszák tudásukat a rajongókkal. Cikkünkben most világhírű sztárséfek választottunk ki, akik a karantént kihasználva exkluzív betekintést engednek saját, otthoni konyhájukba.

Karanténkonyha Massimo Bottura sztárséffel

Az egyik leghíresebb és legsikeresebb olasz séf, Massimo Bottura elindította Karanténkonyha című Instagram-showját, amelyben élő videós bejelentkezéseken keresztül tanítja az érdeklődőket. Az ötlet Bottura lányától származik, aki a karantén második napján meglátta édesapját a konyhában tevékenykedni és arra gondolt, hogy ez bizony sokakat érdekelhet. Az ötlet magának a séfnek is tetszett, és azóta Bottura és lánya nap mint nap osztják meg az Instagram TV-n a jobbnál jobb recepteket.

A receptek között előnyt élveznek az olyanok, amelyek könnyedén, néhány alapanyag felhasználásával elkészíthetők. A legjobb olasz tésztaételeken keresztül a gyorsan összedobható desszertekig mindent elkészít a Bottura család. Massimónak az is elvi kérdés, hogy az alapanyagokból mindent felhasználjon, és a lehető legkevesebb végezze a kukában. Így receptjeivel azt is megmutatja, hogyan tudjuk mi is úgy hasznosítani a hozzávalókat, hogy azokból semmi ne menjen kárba.

Massimo videóit már csak azért is élvezet nézni, mert még ebben a nehéz időben is képes pozitívan látni a világot. Arról nem is beszélve, hogy egy vérbeli olasz férfiról beszélünk, akinek az energiáját az Instagramon keresztül is érezzük. A videóbejegyzések egyébként nyelvleckének sem utolsók, hiszen azokat két nyelven is élvezhetjük. Massimo és családja a pörgős olaszról pillanatok alatt vált tökéletes angolra, miközben narrálják a konyhában zajló folyamatokat. Massimo videóit egyébként adománygyűjtésre is használja, egy új mentőautó megvásárlásával szeretne hozzájárulni a helyi kórház működéséhez. Bottura az esti főzésekbe, igazi olasz módra az egész családot bevonja. Felesége Lara segédkezik neki, a lánya, Alexa filmez, fia, Charlie pedig hivatalos kóstolóként élvezi az elkészült finomságokat. Az élő főzésbe minden nap esténként lehet becsatlakozni, de az epizódok természetesen visszanézhetők.

Több híres séf is csatlakozott

Mióta Bottura elindította karanténkonyháját, azóta egyre több sztárséf követte a példáját, és már ők is otthonukból tanítják főzni az internetezőket. Ilyen például a modern gasztronómia egyik legnagyobb ikonja, Ferran Adriá, aki most olyan ételek elkészítését mutatja be a Twitteren követhető videósorozatában, amelyeket személyzeti ételként szoktak kínálni a világhírű El Bulliban.

Anne Sophie Pic, a világ egyik leghíresebb francia séfnője pedig fotós slideshow-val és receptekkel készül. Elsősorban azoknak ajánljuk a követését, akik tudnak franciául, de sok esetben a receptek angol változata is felkerül az Insta-oldalára.

Egy három Michelin-csillagos séf is csatlakozott a programhoz. A spanyol Dani Garcia konyhaművészetének a csúcsát és populárisabb ételeit is bemutatja a közönségnek. A rövid kis videókban tényleg otthona kényelmében készíti el a fogásokat, a homártól kezdve a sült krumpliig.

A legkönnyebben követhető és érthető videókat azonban Thomas Keller teszi közzé. Az amerikai séf, étteremtulajdonos és szakácskönyvíró összesen hét Michelin-csillag birtokosa. A Per Se nevű étterme és a Napa-völgyben található The French Laundry étterem 3-3 csillagot tudhat magáénak, a Bouchon pedig egyet. Keller az Instagram videóiban azonban most nem a Michelin-csillagos ételekre helyezi a hangsúlyt, hanem olyan alap, de tökéletes fogások elkészítését mutatja be, mint a vinaigrette, vagy a sült lazac spenóttal.

View this post on Instagram

My favorite way to prepare chicken is simply roasted. It's found in the @bouchon_bistro @artisan_books cookbook (along with the Brine recipe too) and makes 4 servings (or for one with leftovers).⁣ .⁣ A few notes: The chicken used in the video is from a local store and if you noticed when I was carving it, the amount of water that was released is atypical of the chickens we normally roast at Bouchon which are beautiful and from Marys Free Range Chickens in Sanger CA. Preheat your oven to 450°F. Knives from our @cangshancutlery collection.⁣ Special blue Travail apron from @bragardusa @polonskyandfriends supporting @nraefoundation Restaurant Employee Relief Fund available through 5/15 .⁣ Have fun!

A post shared by Chef Thomas Keller (@chefthomaskeller) on

Forrás: Drive Me Baby

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Melyik a gyönyörű sztárséf kedvenc fagyija?

Melyik a gyönyörű sztárséf kedvenc fagyija?

Az biztos, hogy sokat nem ehet belőle, mert őrülten csinos.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!