Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
fotó: 123rf

Ilyen finomságok illenek hozzád igazából a csillagjegyed alapján

2022. April 6.

Ki mit eszik szívesen, és mi az, ami a leginkább illik hozzá? A horoszkóp elárulja.

Kos

A Kos az első tűzjegy és a napjegyek közül a ciklust nyitó jegy, amelynek kulcsminősége a szenvedély, a függetlenség, a kezdeményezőképesség. A kínai konyhában megvan a megvan a jin és jang egyensúlya, az ízek, illatok, színek és textúrák tökéletesen kiegészítik egymást. A Kos is képes kendőzetlen őszinteségét brutális akaraterejével összhangba hozni, ezért a kínai konyha biztosan jó hatással lesz rá. 

Bika

Az érzéki természetű Bika imádja a természetet és az ételeket, igazi ínyenc. Leginkább a friss, házias ételek állnak hozzá közel, a görög konyha nagyon jó hatással van rá. Erős Föld-természetét a könnyű mediterrán vonal segít kiegyensúlyozni. 

Ikrek

Az Ikrek tele van kíváncsisággal, végtelen kísérletező kedvvel. leginkább az egzotikus ázsiai konyha kevésbé ismert ágait érdemes felfedeznie: ő az, aki beadja a derekát akkor is, ha fura vagy gusztustalan bogarat, csúszómászót tesznek elé. És milyen jól teszi!

Rák

A Rák, a Víz-jegyek közül az első kedves, családcentrikus és gondoskodó, nem csoda hát, hogy a jamaikai konyha az, amely személyiségi legjobbját hozza ki belőle. Jamaikában minden fűszer csak azért létezik, hogy még édesebbé tegye az ételt… 

Oroszlán

A büszke és bátor Oroszlán igazi újító, ő azért él, hogy egyen, nem azért eszik, hogy éljen. Minden modern, szokatlan, átlagostól eltérő újítást örömmel fogad a tányérján, legyen szó karamellizált répafőzelékről vagy plaktonokból és csírából készült dísztálról. 

Szűz

Végtelenül precíz, pontos, szinte már tisztaságmániás jegy a Szűz, éppen ezért számára a hasonló kvalitásokkal rendelkező japán konyha az igazi. A sushi és a sashimi olyan étel, ami a Szűz számára biztosan örömet okoz. 

Mérleg

A Mérleg igazi társasági ember, azért megy étterembe, hogy jót beszélgessen a számára fontos emberekkel. És hát milyen a hangulat egy olasz étteremben? Épp olyan, ami a  Mérleg lételeme. Ráadásul az étel kreatív, változatos ízvilágú és adott a kellő újító szellem is – épp mint a Mérlegnél.

Skorpió

A tüzes-víz, vagyis az érzelemvezérelt, makacs Skorpió minden bizonnyal él-hal a mexikói konyháért. Imádja a tüzes, csípős, erőteljes ízvilágú ételeket – persze, hiszen ő maga is úgy érzi, soha nem lehet langyos. A mexikói kaját vagy imádod vagy utálod – épp úgy, mint a Skorpiót. 

Rendezzünk mexikói estet! A 3 legfinomabb mexikói vendégváró

Nyilas

A Nyilas felfedező kedve és világjáró szelleme végtelen. Valószínűleg régóta vonzza őt India és az indiai konyha, amiben vannak erős ízek, tüzes falatok, egzotikus fűszerek, mégis bármikor fordulhat a változatos vega opciók felé is. Tökéletes!

Bak

A Bak a biztonságot, a kiszámíthatóságot szereti, él-hal a jó magyar konyháért – de persze úgy, ahogyan ezeket a finomságokat valaha a nagymamája készítette falun. Jó eséllyel ő maga is kiváló szakács, és marhapörköltjének, grízes tésztájának és rakott krumplijának nincs párja. 

Vízöntő

A Vízöntő imádja az olyan ételeket, amelyeket a környezetében kevesen ismernek. Örömmel veszi magához a balkáni konyha ínyencségeit is, hiszen ez az, ami megkülönbözteti őt azoktól a barátaitól, akik képesek újra és újra pizzát és hamburgert rendelni, miközben ő csevapcsicsát, pljeskavicát, köftét vagy épp baklavát eszik. 

Halak

Mi más is állhatna közel a finomlelkű, álmodozó, sokszor mazochista halhoz, mint a kagylókat, rákokat, halakat a fókuszba állító marokkói konyhaművészet? A Halak szeret könnyűt enni, mégis órákra jóllakni, így ez adja magát. 

Persze léteznek még elvontabb kaják is:

A világ legdrágább ételei, amelyeket muszáj egyszer megkóstolnunk. Vagy mégsem?

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!