Így nem lesz ázott a salátánk a befőttes üvegben
Sokan otthonról viszik az ebédet munkába, így ők már biztosan megtapasztalták azt a kellemetlen helyzetet, mikor a ropogós saláta helyett egy agyon ázott valami fogad a doboz/üveg alján. Ez akkor van, mikor az öntet eláztat mindent. Viszont van két megoldás is arra, hogy egy befőttesüvegben vigyük a salátánkat és az öntetünket, és mégsem lesz ázott a végeredmény.
Az első mód: az üveg aljára rakjuk az öntetet, majd erre jöhet az alap (bab, csicseriborsó, répa, stb.). Ez a módszer olyan saláták esetében működőképes, ahol az alap valami masszívabb, mely nem szívja magába könnyen a folyadékot. Az alap után jöhet a többi hozzávaló, majd fogyasztás előtt rázzuk össze az üveget.
A második mód: Ha nem masszív alapú a salátánk, akkor alulról is könnyedén átázik. Ilyenkor a sütőpapírt hívjuk segítségül. Pakoljuk a saláta összetevőit az üvegbe, viszont hagyjunk felül üres helyet. Vágjunk ki egy köralakot a papírból, legyen kissé szélesebb, mint az üveg szája. Tegyük rá, majd nyomjuk be a közepét, hogy pohár alakot formáljon, melybe öntsük bele a dressinget, majd zárjuk le szorosan a fedőt. Fogyasztás előtt csurgassuk az öntetet a salátára.
forrás: popsugar.com