Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Idén soványabb és fiatalabb lesz a Mikulás

2020. december 3.

A koronavírus-járvány idén a december 6-i eseményeket is megváltoztatja. Mikulásunk pedig nemcsak soványabb lesz ebben az évben, hanem társadalmi szerepet is vállal: a maszkviselés fontosságára hívja fel a figyelmet. Egy ifjabb, sportosabb Mikulásra azért van szükség, mert a vírus leginkább az idősebbek egészségét veszélyezteti – olvasható a Jótékonysági Receptműhely közleményében. A Mikulás többek között Balatonszárszón, Tihanyban és Alsóörsön is megjelenik majd.

A karitatív akció több vidéki cukrászda, pékség, étterem házhozszállítását segíti. A boltok elé ember nagyságú recepteket állítanak ki, így hívják fel a figyelmet arra, hogy érdemes a finomságokat házhoz rendelni. Több helyre a Mikulás és a balatoni mesehős, Füred Kapitány személyesen elkíséri fuvarozókat. Fő a biztonság: a Mikulás autójából nem száll ki, a gyerekek csak az ablakokból integethetnek neki. Az akcióval a szociális távolságtartás, a maszkviselés fontosságára is szeretnének játékos formában rávilágítani.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Nézegess szépséges Mikulás-sütiket!

Nézegess szépséges Mikulás-sütiket!

Kreatív alkotásokra bukkantunk az Instagramon.
Mitől vidám a Mikulás?

Mitől vidám a Mikulás?

Persze hogy a hideg csípte pirospozsgásra a jó öreg Mikulás arcát. Azért picit utánanéztünk. Okos tippek, remek ajánlatok a forró italok világából – és egy kis történelem.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!