Ezzel minimalizálhatjuk a konyhai rendetlenséget
Csak egy dolog kell.
A kifolyt szósz, a lisztporral befedett pult, és a mosatlanhegy elvesznek a főzés nyugtató hatásából. A főzés – mint maga az élet – zűrös. Ha ezt elfogadjuk, az felszabadító. Még ha így is fogjuk fel, zavarhat minket a rendetlenség.
De egy apró dolog segíthet a rendezettség elérésében: egy szemetestál bevezetése.
Egy jó nagyot válasszunk, hogy ne kelljen állandóan kiüríteni, csak a főzés végeztével. Ebbe helyezzük a hozzávalók nem szükséges részeit: tojáshéj, avokádómag, nem használt salátalevelek, stb. Így a mosogatótál is tiszta lesz, és a földre sem cseppen semmi a szemeteshez vezető úton, mivel a tál mindig mellettünk van. A tálat pedig a főzés végeztével kiürítjük, elmossuk és elpakoljuk.
forrás: thekitchn.com