Ezt az 5 klasszikus édességet palacsinta formájában is próbáld ki!
2022. June 4.A klasszikus, vékony, hajtható-tekerhető palacsintát rengetegen imádják, sok családban egyszerűen képtelenség eleget sütni belőle. Ha nekiállunk a palacsintasütésnek, már csak azt kell eldöntenünk, hogy milyen tölteléket tegyünk bele. Mutatunk most 5 olyan variációt, amelyet klasszikus sütemények, édességek ihlettek.
Túró rudi palacsinta
Túrókrémet készítünk cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal és kevés tejföllel. Megtöltjük vele a palacsintákat, feltekerjük vagy összehajtjuk, majd megcsorgatjuk olvasztott étcsokoládéval.
Máglyarakás palacsinta
A felkockázott vagy lereszelt almát kevés cukorral, citromhéjjal, vaníliával megfőzzük. A palacsintákat vékonyan megkenjük baracklekvárral, ráhalmozzuk az almás tölteléket, feltekerjük. Kivajazott sütőtálba sorakoztatjuk. Egy tálban keményre felverünk tojásfehérjét cukorral és baracklekvárral. Megkenjük vele a palacsinták tetejét, és sütőbe toljuk szilárdulásig.
Meggyes-mákos habos palacsinta
Hasonlóan készül az előző palacsintához. Főzött mákkrémet készítünk cukorral, citromhéjjal, és megtöltjük vele a palacsintákat. Kirakjuk lecsepegtetett meggyel (friss, fagyasztott vagy befőtt), feltekerjük, majd kivajazott sütőtálba sorakoztatjuk. Egy tálban tojásfehérjét cukorral keményre felverünk, megkenjük vele a palacsinták tetejét, és sütőbe toljuk szilárdulásig.
Tipp: Még több palacsintarecept!
Mézes krémes palacsinta
Sűrű tejbegrízt készítünk, majd hagyjuk kihűlni. Ezután habverővel beledolgozunk egy kevés vajat, hogy kenhető állagúra fellazítsuk. A palacsintákat vékonyan megkenjük baracklekvárral, erre kerül a tejbegrízes krém. Feltekerjük vagy összehajtjuk, tetejére kevés mézet csorgatunk, és megszórjuk csokoládéforgáccsal.
Fanta-palacsinta
Fantából és pudingporból sűrű zselét főzünk. Egy lapos, vízzel kiöblített tálba öntjük, és hagyjuk megszilárdulni. Ezután kis kockákra vágjuk. Citromos-vaníliás túrókrémet készítünk egy kevés tejföllel fellazítva, és megkenjük vele a palacsintákat. Rászórjuk az apró Fanta-kockákat, feltekerjük, és kakaóporral megszórva tálaljuk. Kakaópor helyett úgyis elkészíthetjük, hogy a palacsintát eleve kakaós tésztából sütjük.
Kapcsolódik:
A legelső, a legnagyobb és a legdrágább – a palacsinta világnapján csokorba szedtük a legeket