Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Hungarikum lett a dobostorta

2019. November 8.

A dobostorta bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe, míg a Magyar Értéktár négy tétellel bővült – mondta el Nagy István agrárminiszter a Hungarikum Bizottság keddi ülését követően, Budapesten.

A tárcavezető szerint napjainkban egyre jobban felértékelődik az értékmentés, ezért kiemelten fontos feladat a települési, megyei és nemzeti értékeink számbavétele, megőrzése és továbbörökítése a fiatal generációknak. Nagy István ismertette, hogy a Hungarikum Bizottság idei második ülésének döntése értelmében a jövőben a gyűjteményt gazdagítja a dobostorta is, amelyet a magyar szakács- és cukrászművészetért sokat tevő, sokoldalú szakember és szakíró, Dobos C. József 134 évvel ezelőtt mutatott be először a nagyközönségnek. A torta kóstolói között ott volt Erzsébet királyné és I. Ferenc József is.

A hétfői bővítést követően a Hungarikumok Gyűjteményében jelenleg 71 érték található, a Magyar Értéktár kiemelkedő nemzeti értékeinek száma pedig 167-re emelkedett.

Forrás: AM Sajtóiroda

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mautner Zsófi tanácsai: Így készíts hungarikum vacsorát

Mautner Zsófi tanácsai: Így készíts hungarikum vacsorát

Jelenleg 23 élelmiszer kategóriájú hungarikum szerepel a hivatalos hungarikumok listáján, amelyek egytől egyig nemcsak a magyarok, de a hazánkba érkező külföldiek kedvencei is. Mautner Zsófi most arra vállalkozott, hogy egy igazi hungarikum vacsora menüjében mutatja meg a magyar termékek ízvilágát, mi pedig ízelítőt adunk a különleges menüből.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!