Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ezért szuperfood a dió

Az ősz egyik kedvenc olajos magja
2017. November 19.

Alacsonyabb koleszterinszint, laposabb has, egészségesebb szív. Ez csak három előnye a rendszeres diófogyasztásnak. Az egyszeresen telített zsírsavakban (pl.: omega-3) gazdag dióféle igazi főnyeremény.

Nem csupán a szívünkre és az érrendszerünkre van pozitív hatással, de a nyakunktól felfele is remek támogató: a benne levő antioxidánsok megakadályozhatják az életkorral járó szellemi hanyatlást, továbbá csökkentik az Alzheimer és más idegrendszeri betegségek kockázatát. Rég bebizonyították már, hogy a dió a memóriát is javítja – különösen, ha a mediterrán típusú étrend részeként fogyasztjuk.

A nők számára extra segítség: PMS ideje alatt a panaszok csökkentésének érdekében ne csokit vagy chipset fogyasszunk, hanem diót. Csupán 28 gramm kiteszi a napi ajánlott mangán-bevitelünk 50%-át, és a napi ajánlott magnézium-bevitelünk 11%-át.  Ezen két ásvány pedig enyhíti a gyomorbántalmakat, a hangulatváltozást, az álmatlanságot, és a derékfájdalmakat.

A legjobb pedig, hogy mind nyers, mind pirított, mind feldolgozott formában élvezhetjük a dió előnyeit. A receptek tárháza pedig igen széles.

forrás: Prevention

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!