Ezért superfood a fahéj
Nemcsak a kellemes íze miatt érdemes gyakrabban használni
2017. December 3.
A fahéjban levő polifenolos vegyületek kontrollálják a glükózt. Már több kutatás is rámutatott, hogy már napi ½ teáskanálnyi fahéj a sejteket érzékenyebbé teheti az inzulinra. Ennek eredménye képpen a szervezetnek nem kell annyi inzulint termelnie, hogy a glükózt a vérből a sejtekbe mozgassa. Mindez elősegíti a stabilabb vércukorszintet, enyhíti az inzulinrezisztencia kialakulásának kockázatát – mely segít távol tartani a 2-es típusú cukorbetegséget.
Természetesen többnyire édes ételek fűszerezéséhez használjuk a fahéjat, viszont húsokhoz (kiváltképp sertéshez), tökhöz, és paradicsomszószba is kiváló. Italokban pedig egyenesen mennyei: cukor- és kalóriamentes ízesítés teákba, kávékba.
forrás: Prevention
Megosztom barátaimmal