Ezért diétabarát gyümölcs az alma
Az alma édes, ropogós és tele van rosttal. Több kutatás kimutatta, hogy a rendszeres almafogyasztás csökkenti a diabétesz kialakulásának kockázatát, támogatja a szív és az elme egészségét, megvéd az asztma ellen, valamint a rák néhány típusa ellen is harcol. Már-már szuperfood! Nézzük, milyen előnyei vannak még.
Alacsony kalóriatartalmú
Nem minden kalória ugyanolyan. A gyümölcsökben találhatók például alacsony sűrűségűek, vagyis egy grammban kevesebb a kalória. Egy közepes almában amúgy is kevesebb, mint 100 kalória van, tehát diéta alatt is bátran választhatjuk.
Rostban gazdagok
Szakértők szerint a magas rosttartalmú ételek több módon is támogatják a fogyást. Először is a rost feltölt, eltelít, így később leszünk éhesek, sőt, a túlevéstől is megszabadulunk. A rost továbbá a beleinkben elő jó baktériumokat is táplálja, így a bélrendszerünk is egészséges lesz.
Eltelítenek
Az almák kb. 85%-a víz, emellett magas a rosttartalmuk. Ez a két dolog kell, hogy megfelelően telítettnek érezzük magunkat egy étkezés után. Az elfogyasztása is több időbe telik: keményebb gyümölcs, így jól meg kell rágni. Minél telítettebbnek érezzük magunkat, annál kevésbé lesz jellemző a túlevés, vagy a két főétkezés közötti nassolás.
Természetesen édes
Alacsony glikémiás indexű gyümölcs, így elfogyasztásakor nem ugrik meg a vércukorszintünk. Ennek ellenére édes ízélményt nyújtanak, de a benne levő cukrot a szervezetünk könnyebben dolgozza fel, mint azt a cukrot, amelyet egy habos-krémes sütiből kap.
via: Prevention