Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Ezek lesznek 2017 konyhatrendjei

4 hasznos tipp a tervezőktől
2017. January 1.

Integrált tárolás és munkafelületek

Egyre népszerűbb, hogy a konyhagépeket és a munkaállomásokat ingegrálják a konyha designjába, erősítve így az összahangot. Fontos figyelni arra, hogy a konyhagépek pl. a hűtőszekrény és a mikrohullámú sütő esztétikailag ne uralkodjanak a konyhán. Így tudjuk elérni, hogy a konyhánk ne legyen zsúfolt és rendezetlen.  Amikor kiválasztjuk a konyhagépeket, mindenképpen beépíthető fajtát válasszunk, és próbáljuk meg elkerülni az utólagos, nem szakszerű beépítést, amivel sok feszültséget gerjesztünk és még a konyhaszerkrényt is tönkre tehetjük.

A tárolás elsőrendű fontosságú egy konyhában, így nagyon jól járunk, ha a kamrát elrejtjük a konyhaszekrény egyik ajtaja mögé. Diszkrét és hatékony megoldás.

 

A színharmónia nagyon fontos.

Ha ügyelünk a színharmóniára, könnyen elérhetjük, hogy a konyha a lakás szerves része legyen. Ha nyitott polcokat használunk, úgy alakíthatjuk a konyhánkat, hogy a konyhagépek és a konyhai edények, eszközök is a konyhai design elemeivé váljanak, ráadásul így sokkal könnyebben tudjuk frissíteni a elrendezést.

 

Használjuk ki a kis helyeket is

Ha ügyesek vagyunk, nem számít, hogy mennyi helyünk van a konyhában, csak mindig a funkcionalitást és a tervezettséget tartsuk szem előtt. Alaposan gondoljuk végig a konyhagépek elhelyezését, a világítást, az ergónómiát, és a tároló kapacitást. Ezek a legfontosabb szempontok a konyha megtervezésénél.

 

Legyünk kreatívak a virágok elrendezésénél

A nagy leveles zöld növények fénnyel és élettel töltik meg a konyhát, egy kicsit a külvilágot is becsempészik a konyhába, és egy organikus vonással is felruházzák a helységet.

 

 

Forrás: insideout.com

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!