Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Tudtad, hogy ez tulajdonképpen jót jelent?

Étel trendek, amelyek reméljük, eltűnnek 2018-ban

Ideje néhány dolognak búcsút inteni
2018. January 3.

Itt az izeselet.hu-nál nagyon örülünk a gasztrovilág újdonságainak, de azért van sok olyan trend, amitől szívesen szabadulnánk. Ilyen volt annak idején a fine dining hab mániája is, ami aztán kihalt, vagy sokkal érthetőbb formában tért vissza az éttermek tányérjaira. Most összeállítottunk egy listát a tavalyi évben még nagyon dúló trendekről, amik, reméljük, az idei évre eltűnnek, vagy átalakulnak.

Amikor mindent zselébe mártanak. Karalábét céklazselébe, és körtét mánazselébe. Jó az külön is.

Amikor nagy tányérban kis étel van. Ez persze relatív, mint ahogy az is, hogy ez a kis étel egy hány fogásos ételsor része. De azért tudjuk, miről van szó.

A hangos éttermek. Nem, nem a bárokkal van baj. Hanem az olyan helyekkel, ahova az emberek enni járnak, és közben jókat beszélgetni. Ott, ha lehet, ne ACDC szóljon max hangerővel, vagy a legújabb house mix. Köszönjük.

Amikor a zöldségek tészták, vagyis a cukkíniből készül spagetti, esetleg tökből, vagy édeskrumpliból. Hagyjuk már. Vagyis jó, nem zárkózunk el tőle, de hadd ne mindig.

Amikor (figyelj, újra tányér!) mindent, de mindent mélytányérban tálalnak, és az étel belefullad a szószba. Szeretnénk érezni a többi étel ízét is.

Amikor minden nap valami más az egészséges: szerencsére a furcsa ízű kókuszzsírról kiderült, hogy szinte a marhafaggyúval egyenlő, de azért pár dolog még tartja magát. Emberek, minél természetesebb, annál jobb, és mindent csak módjával.

Amikor az édes burgonya a burgonya. Nem. A krumpli legyen krumpli, mindkettőnek megvan a helye, és egyik sem egészségesebb a másiknál, a szénhidrát tartalma szinte megegyezik. A glikémiás indexe is csak főzve számít alacsonynak, sütve már gyakorlatilag cukor lesz belőle. Ne istenítsük, mint a normál burgonya egészséges helyettesítőjét. Az már más kérdés, hogy egyébként finom.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Makacs kávé folt? Nem probléma!

Makacs kávé folt? Nem probléma!

Vajon mi lehet a trükk?
Ízesíts sok só nélkül

Ízesíts sok só nélkül

Sózni márpedig kell. Viszont nem mindegy, mennyire sózzuk meg azt az ételt.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!