Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Elhunyt a hazai vendéglátás egyik ikonikus alakja, aki több kilós rántott húsaival vált ismertté

2022. November 16.

Elhunyt Bábel István, a rákospalotai Pléh Csárda alapítója – a szomorú hírt maga az étterem közölte a Facebookon.

A Kolozsvár utcai piacon álló Pléh Csárda híres volt a hatalmas, több kilós rántott húsairól, illetve arról, hogy ennek ellenére náluk nem lehetett fél adagot kapni. A csárda érdekessége, hogy többek között Németh Szilárd kedvence helye is volt. Magát szerényen csak Bádog Gundelnek nevezte a hely, a vendégek pedig egyetértettek a fine diningra hajazó becenévvel. 

„Végső nyugalomra 2022. november 22-én 10:45-kor helyezzük, Kecskeméten a köztemetőben. Azok, akik szeretnék a kegyeletüket leróni, de a temetésre nem tudnak eljönni, ők megtehetik ezt a Pléh-Csárdában az erre kijelölt helyen. Az itt elhelyezett virágokat/koszorúkat eljuttatjuk a temetésre” 

– tudjuk meg a közösségi oldalról. 

Bábel István csupán 67 éves volt, az utolsó időszakig aktív maradt. 

Mindig rántott hús a menü? Esetleg próbáljátok ki ezeket a gombákat is!

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!