Egy trükk a fokhagymanyomóhoz
Ez egy olyan konyhai eszköz, amelyet mind könnyedén használunk. De most mondunk hozzá egy jó trükköt.
2018. August 29.
Sok háziasszonynak problémája a fokhagymahámozás. Macerás folyamat, az ujjunk végei is büdösek lesznek, és ezután a fokhagymanyomó már szinte elő sem kerül. De most mondunk egy olyan trükköt, amellyel megkönnyítjük az egész fokhagymanyomási folyamatot.
Először is vegyük elő a fokhagymanyomót (nem meglepő lépés…). Helyezzünk bele egy gerezd fokhagymát. Eddig is ismerős a dolog. Viszont itt a csavar: ne pucolva, hanem a héjával együtt tegyük bele a gerezdet. Nyomjuk ki a hagymát, a héjjal pedig ne törődjünk, hiszen az benne marad a kinyomóban, ahonnan könnyedén eltávolíthatjuk.
Hámozás, és kinyomás egyszerre. Na, ezt nevezzük időspórolásnak.
via: Pure Wow
Megosztom barátaimmal