Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Egész hétvégén vár a Gourmet Fesztivál!

2019. May 18.

A gyakorlott Gourmet-ra járók valószínűleg boldogan, de némi fenntartással fogadták az időjárást: igen, úgy néz ki, hogy az idei 4 napon nem fogunk gumicsizmában ázni-fázni kedvenc gasztrofesztiválunkon. Mi például pénteken kifejezetten szép, verőfényes időben jártuk végig a kiállítók standjait. A kínálat felfedezését rátok bízzuk, kedvcsinálóként mutatjuk, mi mindennel tölthetitek a napot a Gourmet-n.

Vajon mit kóstoljak?

A bejáratnál begyűjthető füzetek mellett már otthon elkezdhetitek a tájékozódást, a Gourmet Fesztivál honlapján kiállítókra és ételtípusokra lebontva megtaláljátok a teljes menüt. Jó dolog az improvizáció – és úgyis lesz pár olyan tétel, amihez ott helyben jön meg a kedvetek –, de mivel az egész fesztivált lehetetlen végigkóstolni, érdemes felírni azokat az ételeket, amelyeket semmiképpen sem szeretnétek kihagyni. A belépővel együtt kuponokat is kaptok, ezekkel szuperül ráhangolódhattok a kóstolásra: beválthatók többek között sörre, borra és gourmet szendvicsre.

Gasztroszínpad

Egész hétvégén folyamatos programokkal vár a Gasztroszínpad. Szombat délután 1-kor az Artizán kézműves pékség bemutatójával kezdődik a műsor, majd 7-kor az egyik külföldi meghívottal, a Twins Garden séftehetségeivel zárul. Vasárnap is hasonlóan színes lesz a felhozatal, a nap végén pedig itt kerül majd sor a fesztivál záróeseményére, a díjátadóra. Ekkor hirdetik ki a szakmai zsűri és a közönségszavazatok alapján a Gourmet legjobb kiállítóinak és ételeinek névsorát.

A koktélkészítés rejtelmei a Gasztroszínpadon.

További programok

Paprika Pop-up

Az egyik kedvenc programunk, szombaton és vasárnap is keressétek délután 2-től a sztárséfeket a bogrács mellett. Szombaton Bíró Lajos (Bock Bisztró), vasárnap pedig Mészáros Ádám (Onyx) főz majd, hihetetlen élmény ennyire közelről nézni a bográcsozást.

Workshopok, színes gyerekprogramok

Aki nem csak kóstolna, hanem testközelből is ellesné a kenyérsütés, a sörös desszertek vagy éppen a kimchi készítésének trükkjeit, annak az izgalmas workshopokon a helye. A legkisebbeket pedig egy külön elkerített játszóteres területen várják gasztronómiai gyerekprogramokkal.

A mi kedvenceink

Most szólunk: „még” nem kóstoltunk mindent végig, de pár kedvencet a tegnapi napunk alapján már fel tudunk sorolni a színes kínálatból: nagyon szerettük a Kobuta japán ihletésű konyha gyozáit (a rákost és szilvást különösen), a Digó Nápolyi Pizza pizzáit, a Laurel malátás-sós karamellás fagyiját és az Onyx kenyérfagylaltját, a Beefbar mininurgereit, a Pataki Cukrászda békebeli sós rudait és a Kiosk tépett malacát paprikás sercliben.

Készülnek az ételek a Kobuta standjánál.

Jegyek itt: jegyvásárlás.

Galéria

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Így sütik a bacont a híres séfek

Így sütik a bacont a híres séfek

Ugyanis vannak módszerek, amelyekkel még finomabb lehet

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!