Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
fotó: 123rf

Bemutatjuk a világ legnagyobb konyháját, ahol naponta 40 ezer ember lakik jól!

2022. December 10.

Egész évben, minden nap – nem csak a decemberi időszakban. Az indiai Shirdiben található Shri Saibaba templom étkezőjébe összesen 3500-an férnek, de a turnusok gyorsan váltják egymást, így egy nap alatt összesen 40000 embert etet meg a templom hatalmas konyhája.

Minden nap, egész évben. Ráadásul teljesen ingyen. Ehhez összesen 600 ember munkájára van szükség, akik két műszakban váltják egymást, hogy naponta legalább egyszer minden rászoruló ételhez jusson a városban.

Egyre több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk – főleg a fiatalok

A munka már reggel hét előtt elkezdődik, ekkor kezd el aprítani, darabolni és szeletelni a konyhai személyzet. Az első adag étel délelőtt 10 órakor kerül az étkezőbe, ahol aztán este 10-ig folyamatos az étkeztetés.

A megetetett emberek számánál már csak a felhasznált alapanyagok mennyisége a brutálisabb, egy nap alatt akár 2,5 tonna zöldséget is feldolgoz az indiai megakonyha, amely a vaisnava elvárásoknak megfelelően húst egyáltalán nem kínál.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!