Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Apró kis darabok

Csak egy mozdulat lenne, ha a megfelelő eszközt használnánk hozzá. Sok mindennel van így, de a reszelőkkel kiváltképp. Mutatjuk a lényeget.
2013. szeptember 27.

Az ember elsőre azt gondolná micsoda kis egyszerű téma, de ha elmerülünk benne, máris a főzéstechnikát szolgáló formatervezés tudományát tanulmányozhatjuk. A konyhai reszelő lényege, hogy biztonságosan és hatékonyan használhassuk, az utóbbi záloga a tökéletesen éles penge, ehhez pedig számos formai megoldás társulhat. A nyeles reszelővel például letámasztás nélkül könnyedén és gyorsan dolgozhatunk, a három illetve négyoldalú reszelők pedig szó szerint sokoldalúságukkal nyerhetnek meg minket.

Választékos reszelés

reszelő_1

Természetesen a reszelők piacán is óriási a választék, találunk kicsit, nagyot, olcsót, drágát. De talán a leghíresebbek, amelyeket a világon minden konyha őrült ismer, azok a Microplane reszelők,  biztonságosak, gyorsan lehet velük dolgozni, nem görbítik és roncsolják a zöldségeket, mivel sebészeti acélból készülnek, a pengéik soha nem csorbulnak és nem is oxidálódnak, vagyis professzionális eszközök. És nem kevesebb, mint 20 év minőséget is garantálnak mellé , ami a mai világban igazán beláthatatlan távlat, majdnem az örökkévalóság. és ráadásul az apróságokra is figyelnek, háromoldalú reszelőjük egyik oldalát például kivehetőre tervezték, hogy mosogatáskor se szidjuk a kitalálóját.

Minden reszelhető

A finomreszelőket a parmezán sajthoz, szerecsendióhoz, citromhéjhoz vagy a fokhagymához használhatjuk, míg a durvább felületen a kemény sajtok, a csonthéjasok, a  gyömbér vagy a csokoládé hullik esztétikus darabjaira. Ha hosszútávon gondolkozunk konyhánk felszereléséről,  mindenképpen válasszunk minőségi reszelőt, nyilvánvalóan olyat amit a legjobban ki tudunk használni. Egy márkanév, hosszú távú garancia, a fém minősége, a szerszám kézre állósága már biztosan eligazít minket. Jamie Oliver konyhaeszköz kínálatában például sajátmárkás reszelőt is jegyez. A márkaneve alatt forgalmazott termék is rendelkezik minden olyan jó tulajdonsággal, amit a márkás párjai tudnak, könnyű, esztétikus és professzionális.

 

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?