Állítólag ezekért az ételekért fogunk rajongani 2020-ban
2019. December 8.Minden év új trendeket hoz magával a gasztronómiában, és bár azt hihetnénk, hogy már mindent láttunk, rá kell jönnünk, hogy ez egyáltalán nincs így. Múló szeszély vagy tartós kedvenc? Szerintetek mely ételek fogják meggyőzni az embereket?
1.Szuflépalacsinta
Duci, párnaszerű palacsinták, Tokióban már slágernek számítanak, és úton vannak Amerika és Európa felé is. A tésztába tojásfehérjehab kerül, ettől lesznek ellenállhatatlanul pufik a palacsinták. Juharszirup ízesítésű tejszínhabbal és porcukorral tálalják. Vajon ez az étel lesz az új sztár a trendi kávézókban?
2.Óriás méretű avokádó
Floridában termesztik, egy átlagos példány kb. 1,5 kg-osra nő, de a rekorder avokádó közel 2,5 kg-ot nyomott. A Tesco írországi üzleteiben már kapható.
3.Egészséges alkohol
Egyre nagyobb a kereslet a wellness koktélokra, a sportolóknak szánt sörökre és a májbarát vodkákra. De azért ne felejtsük el, az alkohol – főleg az égetett szesz – sosem lesz egészséges választás.
4.Igazán finom vegán fagyi
A gyártók régóta kíséreteznek az állati eredetű tejtermékek textúrájának tökéletes lemásolására – tisztán növényi eredetű hozzávalókból. Állítólag az áttörés megtörtént: a kikísérletezett fagyi vetekszik az olasz krémes csodákkal.
5.Vegán bacon és sajt
A Nestlé nyilvánosságra hozta, hogy vegán alternatívákat állított elő a bacon és a sajt pótlására. A termék profi konyhák számára már elérhető Európában és az Egyesült Államokban.
6.Kézműves tea
A kézművesség nagy hívószó mostanában, a különleges kávék térhódítása után most a teáké lesz a főszerep. Avokádólevél-tea vagy kenyai lila tea? Mit szólnátok hozzá?
7. „Csúnya” és finom zöldségek, gyümölcsök
Nem minden zöldség és gyümölcs lehet tökéletes! A kevésbé szebbekből a Tesco gyümölcsleveket állít elő, így nem kell kidobásra ítélni a csúnyácska darabokat sem.
Forrás: lovefood