A kaktusz lenne az új avokádó?
Az Egyesült Államokban sem kolbászból van a kerítés, ott is rekord magas az infláció, és rohamosan emelkednek az élelmiszerárak. Ennek következtében még az avokádó behozatala is meg volt tiltva egy időre Mexikóból, így az éttermek tulajdonosai és a hobbiszakácsok elkezdték a keresni a szuperegészséges gyümölcs alternatíváját.
Erre azért érdemes figyelni, mert nálunk is hasonló a helyzet az élelmiszerárak tekintetében, és egyre kedveltebbé válik az avokádó is – nemcsak a mexikói éttermek kínálatában szerepel, hanem számos háztartásban is fogyasztják napi vagy heti szinten. A kísérletezgető kedvű szakácsok sok mindennel kezdtek próbálkozni, hogy kiváltsák, többek közt cukkinivel vagy az első hallásra meghökkentő kaktusszal. Úgy vélik, hogy mindkettő jó alapja lehet például a guacamolénak avokádó helyett, spenóttal együtt.
Tipp: Így áll el tovább az avokádó
Nem akkora újítás egyébként ez, a kaktusz ugyanis elég elterjedt hozzávalója a mexikói konyhának. Elkészítve ropogós és friss ízű, de nem mindegy, hogy milyen kaktuszt használunk. 5 fajtája létezik a szúrós növénynek, ami ehető is. Nálunk azért nem annyira valószínű, hogy a szupermarketek polcain olyan gyorsan megjelenne, hiszen itt Európában a kaktusz még ritkább növény, mint az avokádó.
Témába vág:
Éretlen az avokádó? Ezekkel a trükkökkel gyorsíthatsz a folyamaton
Forrás: mashed