9 meglepő tény Julia Childról
1.188 cm magas volt: Még a Smith College kosárcsapatát is erősítette iskolás éveiben. Saját otthonában pedig emelt konyhapulton dolgozott.
2.A II. világháborúban kém volt: A CIA akkori elődjénél dolgozott kutató munkatársként, majd onnan küzdötte fel magát a karrier létrán. Közben pedig megismerte későbbi férjét is, aki szintén ott dolgozott.
3.Segített a tengerészgyalogosság cápa-elhárítójának kifejlesztésében: Tudósokkal együtt dolgozott az ügyön, hiszen akkoriban rengeteg cápatámadás érte a szolgáló katonákat.
4.A 30-as évei közepéig szörnyen főzött: Sokszor készételt rendelt házhoz. Miután Párizsban beiratkozott a Le Cordon Bleu iskolába, konyhai szuperhőséé vált.
5.9 évbe telt, míg publikálta az első szakácskönyvét: Több visszautasítás és átalakítás előzte meg első receptgyűjteményének megjelenését. De Julia nem adta fel.
6.Első adásában omlettet készített: A WGBH csatornánál, Bostonban debütált a Mastering the Art of French Cooking könyvén alapuló műsor.
7.Legyőzte a mellrákot: Melleit is elvesztette, de miután felépült, többször is nyilatkozott betegségéről, a műtétjéről, hogy a mellrákot kísérő stigmával leszámoljon.
8.Van egy rózsája, amely az ő nevét viseli: Az olvadt vaj színű virág édesgyökérhez hasonló illatot áraszt, és folyamatosan újabb hajtásokat hoz.
9.Több ezer kiló vajat használt fel műsora alatt.
forrás: Pure Wow