11 hozzávaló, amit minden 20 év körülinek birtokolnia kellene
Tény, hogy a felnőttlét része, hogy magunkra főzünk. De úgy nehéz helyesen táplálkozó felnőttnek lenni, ha a polcaink üresek, a hűtőnkben pedig semmi sincs, amiből egy rendes vacsorát össze tudnánk hozni. A most következő 11 alapanyag beszerzése kötelező, ha még nincs a konyhánkban.
Elég olcsóak, így nem terhelik meg egy fiatal felnőtt pénztárcáját sem – mégis úgy tűnik majd, mindent kézben tartunk a konyhában.
1. tengeri só: Elég egyértelmű, viszont sok séf egyet ért abban, hogy a legtöbb háztartásban alulsózzák az ételeket, így azok ízetlenek lesznek.
2. száraz vagy konzerves bab: Rendkívül könnyen felhasználható alapanyag, főzzük meg egy kevés sóval, keverjük rizshez és kész is.
3. olívaolaj: Főzhetünk vele, szószok alapanyaga lehet, vagy csak szimplán cseppenthetünk belőle az ételre.
4. rizs: Barna, fehér, jázmin, hosszúszemű, basmati, stb. – alap, hogy legyen a polcon. Törjünk rá tojást, és máris ízesebb lesz.
5. tojás: Egy kis proteinplusz. Sokféle felhasználási módja van: rántotta, főttojás, tükörtojás, omlett, és még sorolhatnánk. Megfelelő fűszerekkel pedig sokkal ízletesebb is.
6. fagyasztott zöldség: Ideális olyan időszakokra, amikor a friss verzió nem elérhető.
7. banán: Ez a káliummal tele levő gyümölcs remek snack, melyet joghurttal, smoothie-ként, müzliben, vagy akár magában is fogyaszthatod. Remek tápanyagforrás.
8. vaj magból: Dió, mogyoró, napraforgó – bármelyik szóba jöhet. Remekül társítható nassolnivalók mellé és szószokhoz is.
9. fokhagyma: Rengeteg étel fő hozzávalója, íze felturbózza a leveseket, főételeket.
10. Alaplé, leveskocka: Sokkal ízletesebb levest lehet ezekből főzni, mint simán csak vízből. A kocka pedig bab, rizs és más gabonafélék ízesítésekor is jól jön.
11. burgonya: Legyen édes és sima is kéznél, néhanapján jól jön egy kis egészséges keményítő.
forrás: hellogiggles.com