NEMO Fish&Chips&Salad Bar, Budapest
Együnk halat, mert jó és finom! És igyunk rá kézműves sört! Már nem csak Budán, hanem Pesten is, az Október 6. utcában.
Ráspi, Fertőrákos
A karakteres borász, aki mást és máshogy gondol a borról, éttermében sem keresi a kompromisszumokat. Horváth "Ráspi" József konyhája pedig nem a tányérnál, hanem a maga faragta berendezéseknél kezdődik.
Pomo D'Oro, Budapest
A tévés, rádiós és mindenes Gianni Annoni étterme szemlátomást egyre jobb lesz az évek múlásával, aminek csak örülni tudunk, hiszen a következetesen jó minőség nagy úr a gasztronómiában.
Viator Apátsági Étterem és Borbár, Pannonhalma
Az apátsághoz zarándokló vándoroknak nem kell nehéz hátizsákban útravalót cipelniük magukkal. A hegy tetején, gasztronómiai élmények is várják. Sőt a Viator Étterem önmagában is megér egy misét.
Walter vendéglő, Perbál
Egy mindig is vendéglátásra berendezkedett, évszázados múltú házban nekirugaszkodtak a békebeli konyhának. Borvacsorák, gasztroesemények, helyi ízek – nem is olvasgattunk tovább, irány Perbál!
Rókusfalvy Fogadó, Etyek
Etyekre kirándulni tavasztól-őszig megéri. A dombos borvidék kiváló boráról és pezsgőgyártásáról is híres. De, ha csak ebédelni indulunk a városon kívülre, akkor meg a legjobb célpont a Rókusfalvy Fogadó. Csodás terasz, falusi idill és persze izgalmas konyha. És simán kóstolhatunk bort is, a sárga busz hazahoz.
Padthai Wok2Go, Budapest
Wokba dobálni dolgokat mindig jó, itt pedig a legtöbbször jól is sikerül.
Kispiac Bisztró, Budapest
Az előke szinte azonnal védjegyévé vált a Hold utcai piactól pár házra lévő Kispiac Bisztrónak. Egy békebeli talponálló hentesüzlet és egy jó kis sarki bisztró keverékében együtt örvendenek a szaftok felett az öltönyös menedzserek, a gurulós cekkert húzgáló piacolók és a környékbeli törzsvendégek.
Kővirág, Köveskál
Sokkal több egyelőre nincs, de abban a kevésben a Kővirág stabilan tartja magát. A balatoni megbízható vendáglátás nyomában jártunk.
Visegrádi Pisztrángos Tavak és Ördögmalom erdei étterem
Létezik egy hely, ahol a vendég – ha kedve tartja – maga fogja ki a halat, amit aztán meg is süttethet. De azok se rettenjenek el, akik csak simán beülnének és rendelnének, természetesen azt is lehet.