Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Előttünk az adventi időszak, használjuk ki a konyhában is!

2022. November 28.

Klisé, nem klisé, a frissen sült sütemény illata igazán csábító, főleg ha olyan fűszerek kerülnek bele, mint fahéj, szegfűszeg, szegfűbors, csillagánizs, gyömbér vagy mindez egyben mézeskalácshoz (is) használható keverék formájában. Advent 4 hetére 8 ötletet mutatunk, hogy kizökkenjünk a mindennapokból, és igazán emlékezetessé tegyük a karácsony előtti várakozás napjait.

Próbáljunk ki új fűszereket!

Sosem próbáltunk még kardamommal sütni? Épp itt az ideje! És annak is, hogy kipróbáljuk téli fűszerekkel a kedvenc étcsokis brownie-nkat, netán vaníliával a reggeli kávét. Egy biztos, nagyot nem tévedhetünk!

Vissza a múltba!

A narancsba szurkált szegfűszeg ma is ugyanúgy „működik”, mint gyerekkorunkban. Illatosító olcsón, természetesen, ráadásul egy kis nosztalgikus hangulatot is csempészhetünk az otthonunkba.

Végre itt a déligyümölcsök szezonja!

Bizony, a narancs nem csak dísznek jó! A citrusfélék, a banán, a kivi mind-mind vitamindúsak, fogyasszuk napi szinten például zabkása tetejére téve vagy gyümölcssalátának elkészítve.

Ehető karácsonyfadíszek

Süthetünk habkarikákat, fűzhetünk girlandot pattogatott kukoricából. A kis akasztható habcsókokat készíthetjük fehér színűre, de meg is színezhetjük a tojáshabot. Ha pedig még ez sem elég, dekorcukrokkal díszíthetjük. Advent második felében a házi szaloncukorgyártás is elkezdődhet.

Ez is konyha: szódabikarbóna

A szódabikarbóna alapú karácsonyfadíszek szintén gyönyörűek. Hagyhatjuk fehéren, de száradás után festhetők is.

Alaprecept: Karácsonyfadíszek szódabikarbónából

Egyszerű, de nagyszerű receptek

A karácsonyi dőzsölés előtt érdemes egy kicsit visszafogni az étkezésünket. Együnk tápláló, zöldségekben gazdag ételeket, sok-sok hüvelyest. Napi 30 perc séta is rendkívül fontos, próbáljuk beiktatni a mindennapokba!

Főpróba karácsony előtt

Az egyik legjobb adventi program! Ilyenkor rövid időre kicsit kilenghetünk, hogy kipróbáljuk az idei év újításait, így a nagy napon biztosan tökéletes lesz minden étel.

Forró italok

Forralt bort, puncsot, forró csokit nem ördöngösség otthon összedobni, sőt garantáltan olcsóbb lesz, mint egy adventi vásárban. Ha idáig vörösborból készítettük a forralt bort, tegyünk egy próbát fehérborral!

Ezt már olvastad?

Így lesz igazán finom a mák az ünnepi süteményekben

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!