Hogyan fogyasztod a lecsót?
A lecsó óriási kedvenc a magyarok körében. Sőt, nem csupán nálunk ismert étel, ezernyi fajtája létezik a világon, gondoljunk csak a közel-keleti shakshukára vagy a francia ratatouille-ra. Mi viszont ezúttal nem a variánsokra, hanem arra voltunk kíváncsiak, hogy olvasóink hogyan is fogyasztják a lecsót. Rizzsel, kenyérrel, virslivel, tojással? Lássuk a válaszokat!
Nem lepődtünk meg, hogy 128-an a kenyér mellett tették le a voksukat, 118-an pedig a tojást jelölték meg. Bár tegyük hozzá, a „tunkolós” ételekhez szinte kötelező a kenyér, így valószínűleg sokan kombinálják például a tojásos lecsót egy szép szelet kenyérrel. Ezeket a válaszokat a rizs, a tejföl és a virsli követte, majd jött a tarhonya és a nokedli.
Tipp: Kóstold meg a shakshukát!
A csípőset is szeretjük! Ezért aztán a lecsóba is szívesen teszünk egy kis erős paprikát! Népszerű válasz volt még a krumpli, a kovászos uborka és a szalonna. Van, aki babbal, dinnyével, tejjel vagy káposztával eszi, illetve egyik válaszadónk pizzaként fogyasztja. Sokan pedig frappánsan csak annyit írtak: „kanállal” vagy „villával”. És te mivel eszed a lecsót?
Kapcsolódik: