Lisztmentes kelkáposzta-főzelék grillsajttal
A klasszikus, burgonyás kelkáposzta-főzelék a krumpli magas keményítőtartalma révén tökéletesen sűríthető önmagával. Érdemes kipróbálni zsenge kelkáposztából is!
Hozzávalók
4 személyre- A főzelékhez:
- 2 evőkanál olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál egész köménymag
- 1 csapott evőkanál fűszerpaprika
- kb. 1-1,2 kg kelkáposzta
- 400 g burgonya (nem szétfőlő)
- 1 csapott teáskanál morzsolt majoránna
- só, őrölt fekete bors
- A feltéthez:
- kevés olívaolaj
- 25 dkg grillsajt
Elkészítés
Az olajat felhevítjük egy nagy lábasban, majd a megpucolt, fokhagymanyomón áttört fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Rászórjuk a köménymagot is, hagyjuk kipattogni. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a fűszerpaprikával, jól elkeverjük, majd visszatesszük a lábast a tűzre.
A káposztát megtisztítjuk, külső leveleitől megszabadítjuk, torzsáját kivágjuk, majd felcsíkozzuk a zöldséget. A lábasba szórjuk, átkeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi kb. félig ellepi. Pár percet főzzük, amíg a levelek összeesnek.
Ezalatt a burgonyát megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk, majd a káposztához adjuk. Fűszerezzük majoránnával, sóval és borssal, felforraljuk, majd közepes lángon puhára főzzük.
Egy bő merőkanálnyi főzeléket leturmixolunk, hozzácsorgatjuk a többihez, és kevergetve besűrítjük.
A feltéthez egy serpenyőt felforrósítunk, kikenjük az olajjal, majd beletesszük a felszeletelt grillsajtot. Oldalanként kb. 1-1 perc alatt átsütjük (a sütés elején ne mozgassuk a szeleteket a serpenyőben!). A főzelékkel tálaljuk.
Ezt a receptet is próbáld ki: