Szőlős-kekszes pohárdesszert
Pár tasak pudingport érdemes mindig otthon tartani, hiszen ha szinte semmi sincs a hűtőben és a kamrában, még akkor is összedobhatunk belőle egy hétköznapi desszertet.
Hozzávalók
4 adaghoz- 1 tasak pudingpor (puncs vagy vanília)
- 5 dl tej
- 5 dkg cukor (vagy cukornak megfelelő édesítőszer)
- 10 dkg kakaós keksz (vagy cukormentes kakaós keksz)
- 20 dkg szőlő
- 3 evőkanál juharszirup
- késhegynyi őrölt fahéj
Elkészítés
A pudingot a tejjel és a cukorral vagy édesítővel hagyományos módon megfőzzük. Elosztjuk 4 desszertes pohárban, és hagyjuk egy kicsit hűlni. Amikor már nem forró, körben, a pohár mentén kirakjuk a kekszekkel.
Közben a szőlőt megmossuk, szemezzük, a szemeket kettévágjuk, ízlés szerint kimagozzuk. Egy kis lábasba tesszük, hozzáadjuk a juharszirupot és a fahéjat, majd pár percig pároljuk. Amikor már szintén nem forró a gyümölcs, a desszert tetejére kanalazzuk.
Ezt a receptet is próbáld ki: