Csípős-mézes csirkeszárnyak
A csirkeszárny amennyire egyszerű, annyira sokoldalúan felhasználható hús, főzhetjük levesbe, süthetjük sütőben vagy olajban, és persze panírozva is szuper finom. Most egy tepsis fogás jön Kentucky fűszerkeverékkel, szójaszósszal, mézzel és ketchuppel.
Hozzávalók
4 személyre- A csirkeszárnyakhoz:
- 8 nagyobb vagy 12 kisebb csirkeszárny
- 4 evőkanál olaj
- 4 teáskanál Kentucky fűszerkeverék
- 4 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál ketchup
- 1 evőkanál méz
- A körethez:
- 25 dkg barna rizs
- só
- 2 evőkanál olaj
- 20 dkg mángold vagy bébispenót (tisztítva)
- 3 gerezd fokhagyma
- 6 db tojás
- őrölt fekete bors
Elkészítés
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk. Az olajat összekeverjük a fűszerkeverékkel, majd beleforgatjuk a szárnyakat. Egy tepsibe sorakoztatjuk, letakarjuk alufóliával, és 160 °C-ra előmelegített sütőben 25 percet sütjük. A szójaszószt összekeverjük a ketchuppel és a mézzel, majd levesszük az alufóliát, a sütőt 180-190 °C-ra kapcsoljuk, és átkenjük vele a szójaszószos keverékkel a szárnyakat. Addig sütjük (kb. 10 perc), amíg szépen megpirulnak.
Közben a körethez a barna rizst átválogatjuk, átöblítjük, majd enyhén sós vízben puhára főzzük.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a megtisztított, felcsíkozott mángoldot vagy bébispenótot megfonnyasztjuk rajta. Ráreszeljük a megpucolt fokhagymát is. Félretoljuk a serpenyőben, majd az üres helyre öntjük a felvert tojást, és rántottát sütünk belőle, sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük a fokhagymás mángolddal, majd hozzáforgatjuk a főtt rizst is, ha szükséges, még megsózzuk. A csirkeszárnyak mellé tálaljuk.
Ezt a receptet már próbáltad?