Túrós hajdinalepény
A hajdinaliszt íze szuperül passzol a sós feltétekhez. Lazac helyett tonhallal vagy akár hummusszal is kipróbálhatod.
Hozzávalók 4 személyre:
A lepényekhez:
25 dkg túró
2 db tojás
5 dkg tejföl
0,5 dl tej
kb. 5 dkg hajdinaliszt (+1-2 evőkanál, ha szükséges)
1 csapott kávéskanál sütőpor
2-3 nagy csipet só
kevés olaj a sütéshez
A tálaláshoz:
15 dkg tejföl
1-2 gerezd fokhagyma
só
kígyóuborka-karikák
10 dkg füstölt lazac
Elkészítés:
A villával összetört túrót kikeverjük a tojással, a tejföllel és a tejjel. Hozzáadjuk a hajdinalisztet, a sütőport és a sót, majd simára keverjük. Sűrű masszát kell kapnunk, ha szükséges, még 1-2 evőkanál hajdinalisztet tehetünk hozzá.
Egy serpenyőt vagy palacsintasütőt felhevítünk, kevés olajjal kikenünk. A masszából kis adagokban (kb. bő 1,5 evőkanálnyi) lepényeket sütünk, mérettől függően 12-16 darabot.
A feltéthez a tejfölt összekeverjük a megpucolt, lereszelt fokhagymával és kevés sóval. A lepényekre halmozzuk, végül mindre teszünk uborkakarikákat és összetépkedett füstölt lazacot.
Ezt a receptet már próbáltad?