Duplasajtos tepsis bucik
Bizony, a hot dog kiflibe nem csupán virsli kerülhet! Ebben a receptben megtöltöttem, tepsibe sorakoztattam, majd addig sütöttem, amíg a kétféle sajt szépen megolvadt.
Hozzávalók (4 személyre):
10 dkg natúr krémsajt
1 evőkanál mustár
2 evőkanál majonéz
4 db hot dog kifli
kevés vaj a tepsihez és a kenéshez
kb. 4 dkg vékonyra szeletelt szalámi
8 szelet lapka sajt
kb. 10 dkg tetszőleges reszelt sajt (pl. trappista, edami)
Elkészítés:
A krémsajtot kikeverjük a mustárral és a majonézzel. A hot dog kifliket először hosszában kettévágjuk, majd keresztben is megfelezzük. Az alsó és felső darabok belső oldalát egyaránt megkenjük a krémsajttal.
Az alsó darabokat egy vékonyan kivajazott sütőtálba sorakoztatjuk. Rátesszük a szalámit, majd a lapka sajtot, végül pedig megszórjuk a lereszelt sajttal. Tetejükre helyezzük a „kalapokat, és lekenjük olvasztott vajjal.
Lefedjük alufóliával, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 percet sütjük.
Ezt a receptet már próbáltad?