Kivis zöld smoothie tál
Januárban az ünnepi lakomák után jólesik kicsit tehermentesíteni a gyomrot. Ha valami igazán frissítőt és „egészséges ízűt” szeretnék enni, gyakran készítek ilyen vagy ehhez hasonló zöld turmixokat különböző tápanyagdús feltétekkel megszórva.
Hozzávalók
1 adaghoz- Turmixhoz:
- 15 dkg görög joghurt
- 1 ek növényi fehérjepor (pl. kender, borsó, rizs stb.)
- 1 marék friss vagy 5 dkg fagyasztott spenót
- ½ banán
- 1 db kivi
- 6 dkg mangó
- 4-5 db mentalevél
- Díszítéshez:
- ¼ banán
- 1 db kivi
- 2 dkg gránátalma
- 2 dkg granola
- 1 ek mandulavaj vagy egyéb magvaj
- 1 ek pirított kókuszchips
- 1 kk chiamag
- 1 kk kendermag
Elkészítés
A smoothie-hoz a kehelybe kanalazzuk a görög joghurtot és a fehérjeport. (Utóbbi azért szükséges, hogy kiegyenlítse a gyümölcsök szénhidráttartalmát, és lassítsa azok felszívódását.) Majd beletesszük a spenótot, a meghámozott, karikákra vágott banánt és kivit, a felkockázott mangót és a mentalevelet. Néhány másodperc alatt az egészet krémesre turmixoljuk.
A díszítéshez felkarikázzuk a banánt és cikk-cakkosan kettévágjuk az alaposan megmosott kivit.
Tálkába öntjük a turmixot, megszórjuk ízlés szerint granolával, gránátalmamagokkal, kókuszchipsszel, chia- és kendermaggal, rákanalazzuk a magvajat, végül pedig rátesszük a felvágott gyümölcsöket is.
Bevállalnád?