Szilveszteri virslis taco
Szilveszterre a virsli szinte kötelező. De mi lenne, ha a „szokásos” darált húsos taco tölteléket átalakítanánk virslisre? Szuperül fog működni! Én most sajtos virslis használtam, de például csilis ízesítésűvel is érdemes kipróbálni.
Hozzávalók 8 darabhoz:
8 db taco shell/kagyló
2 evőkanál olaj
2 nagyobb gerezd fokhagyma
2-3 teáskanál taco fűszerkeverék
4 szál frankfurti virsli
10 dkg sűrített paradicsom
12 dkg csemegekukorica (konzerv, lecsepegtetve)
12 dkg vörös bab (konzerv, lecsepegtetve)
4 kicsi csemegeuborka (üveges savanyúság, lecsepegtetve)
tejföl és koriander a tálaláshoz
Elkészítés:
A taco shelleket (kagylókat) a sütő rácsára tesszük, és 180 °C-on 3-4 perc alatt felmelegítjük.
Közben egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a megpucolt fokhagymát ráreszeljük. Hozzáadjuk a fűszerkeveréket és a felkarikázott virslit (ha műbeleset használunk, azt előzőleg távolítsuk el). Ezután rákanalazzuk a sűrített paradicsomot, hozzáadjuk a kukoricát és a babot, és pár percet főzzük. Végül belekeverjük a felkarikázott uborkát is. (Csak akkor sózzuk a tölteléket, ha a fűszerkeverék nem tartalmaz sót.)
A tölteléket a felmelegített taco shellekbe/kagylókba töltjük, a tetejükre tejfölt kanalazunk, végül megszórjuk korianderzölddel.
Ezt a receptet is próbáld ki szilveszterre: