Cukormentes zserbó pohárdesszert
Nem csoda, hogy hatalmas divat a hagyományos desszertek ízvilágát könnyű pohárdesszertekbe csempészni. Finomak, gyorsak, ráadásul cukormentesen sem bonyolult elkészíteni őket. Ezúttal a zserbót választottam „alapul”.
Hozzávalók
4-6 adaghoz- 2 dl cukrozatlan habtejszín
- 50 dkg mascarpone
- 8-10 dkg eritrit (por, ízlés szerint)
- 1 evőkanál vaníliaaroma
- 30 dkg cukormentes baracklekvár
- 1 kis marék dióbél
- kevés cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A hideg tejszínt habbá verjük. A mascarponét kikeverjük az eritrittel és a vaníliával, majd hozzáforgatjuk a tejszínhabot.
A krémet a lekvárral felváltva desszertes poharakba kanalazzuk. Tálalásig hűtőbe tesszük.
Tálaláskor a desszertek tetejét megszórjuk durvára vágott dióval és kakaóporral.
Ezt is próbáld ki: