Sajtos-szalámis rózsák
A leveles tészta rendkívül sokoldalú: úgy formázzuk, ízesítjük, ahogy csak szeretnénk. Ehhez a recepthez alig kell pár hozzávaló, mégis elképesztően jól fog kinézni a végeredmény.
Hozzávalók (6 darabhoz):
20 dkg vékonyra szelt szalámi (pl. paprikás)
10 dkg tejföl
1 gerezd fokhagyma
só
1 csomag hűtött, sütőpapírra feltekert leveles tészta
kb. 5 dkg reszelt trappista sajt
Elkészítés:
A szalámiszeleteket kettévágjuk. A tejfölt kikeverjük megpucolt, lereszelt fokhagymával és kevés sóval. A leveles tésztát kitekerjük, majd 6 egyforma széles csíkra vágjuk.
Az egyik csíkot megkenjük az ízesített tejföllel. A felső részére (úgy, hogy túllógjanak), egymást kicsit fedve szalámiszeleteket helyezünk, majd kb. a közepére egy csík sajtot szórunk. Az alsó oldaltól indítva félbehajtjuk, majd az egyik rövidebb oldaltól indítva feltekerjük. Hasonlóan elkészítjük a többi rózsát is.
A rózsákat muffintepsibe helyezzük (nem szükséges kikenni), és 180 °C-ra előmelegített sütőben 22-25 percet sütjük.