Serpenyős tarjás metélt
Ehhez a fogáshoz igazán nem kell sokáig ácsorogni a konyhában! Pár egyszerű hozzávaló – és azok megbolondítására egy kis szójaszósz – pont elég, hogy gyors és finom ebédet vagy vacsorát varázsolhass az asztalra.
Hozzávalók
4 személyre- 35 dkg rövidmetélt
- só
- 350 g csont nélküli sertéstarja
- 2 evőkanál olaj
- 1 csokor újhagyma
- 30 dkg paprika (pl. kaliforniai vagy snack paprika)
- 1 dl szójaszósz
- 8 db tojás
Elkészítés
A tésztát lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
Közben a tarját felcsíkozzuk, és egy nagy serpenyőben, a felhevített olajon, erős lángon, rövid idő alatt kérget sütünk rá. Kivesszük, félretesszük. Mehet a helyére a megtisztított, felkarikázott újhagyma (a zöldjéből félreteszünk a díszítéshez) és a megmosott, felcsíkozott paprika. Félpuhára sütjük, ezután visszatesszük a húst, és tovább sütjük úgy, hogy hozzáadjuk a szójaszószt is.
Amikor minden megpuhult, ráöntjük a felvert tojásokat, „rántottát” készítünk, és összekeverjük a serpenyő tartalmával. Végül hozzáforgatjuk a főtt metéltet is, és még egy-két percet sütjük. Felcsíkozott újhagymazölddel megszórva tálaljuk.