Grillsajtos-aszalt paradicsomos szendvics
Javában benne vagyunk a szeptemberben és az iskolaszezonban… Íme egy egyszerű, de annál izgalmasabb ötlet, hogy tegyük finommá a tízóraira vagy uzsonnára szánt szendvicset.
Hozzávalók
2 adaghoz- 4 szelet kovászos vagy teljes kiőrlésű kenyér
- 4 ek zöld pesztó
- 1 marék bébispenót
- 15 dkg natúr vagy füstölt grill mozzarella
- 5 dkg aszalt paradicsom
Elkészítés
A kenyérszeletek egy-egy oldalát vékonyan megkenjük pesztóval, majd eloszlatunk rajta egy-egy adag bébispenótot. Utóbbi nem fog igazán érződni, de „láthatatlan” módon egészségesebbé varázsolja az ételt.
A mozzarellát vékonyabb szeletekre vágjuk, majd a spenótra tesszük a lecsepegtetett aszalt paradicsommal együtt. Összeállítjuk a szendvicseket, majd felforrósított grillsütőben néhány perc alatt megpirítjuk a kenyeret, és olvadósra sütjük benne a sajtot.
Fogyaszthatjuk frissen és melegen, de el is csomagolhatjuk, miután kihűlt.